Skip to content
Fotocredit: PR

Poëzie en klassieke muziek in TennisClub Marlot

Henri Boshouwer Kroet
5 oktober 20242 minute read

Directe aanleiding voor het schrijven van gedichten was de pandemie. Als impresario van klassieke concerten (www.toonzetter.nl) kon ik toen geen concerten meer organiseren. De concerten raakten op de achtergrond en geïnspireerd door gedichten in wassenaar in de openbare ruimte op gevels, op bankjes en huizen brachten mij op het idee om zulks ook in Voorschoten te doen.

Met feedback van de Stichting Poëzieroute Wassenaar ( Mieke van den Berg, secretaris ) is het mij toen gelukt om meerdere personen voor poëzie in Voorschoten te interesseren. Zo ontstond de Poeziegroep Voorschoten met een eigen website www.poezievoorschoten.nl Na 24 bundels besloot ik een bloemlezing te schrijven onder de titel ‘gedichten’ en nu de bundel ‘poëzie’ die bij de boekhandel de Kler in Wassenaar liggen. De belangstelling in Voorschoten groeide , maar ook in Wassenaar was het vervolg van mijn gedichten in 2024.

Mede geïnspireerd door samenwerking met meerdere personen in de Stichting Poëzie Voorschoten (www.poezievoorschoten.nl) ontstonden deze activiteiten. Daarnaast besloot ik op uitnodiging een voordracht te houden van mijn gedichten op 10 november bij de tennisvereniging Marlot (gelegen in Wassenaar achter de Amerikaanse Ambassade) die afgewisseld worden door klassieke muziek gespeeld door 2 laureaten van het Prinses Christina Concours. Jolie Bisoendal (altviool, foto zie google) speelt van Cello suite nr 3 van Bach en haar broer Boaz (viool) speelt van partita nr 2 van Bach Allemande en Gigue. De voordracht begint om 14.30 uur en eindigt om 16.30 uur.

Toegang is gratis. Wel is het aantal plaatsen beperkt tot 40 personen. Graag aangeven wie geïnteresseerd is om te komen.
0625358951 Henri Boshouwer Kroet of Lideke Modderman.
Locatie Tennisclub Marlot: Waalsdorperlaan 4b BL Wassenaar.

Tags

Boaz BisoendalDe ToonzetterJolie BisoendalKlassieke muziekPoëzieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top