Skip to content
Fotocredit: PR

SU NICHEL opent seizoen van Jazz Sociëteit Wassenaar

Hans Groeneveld
7 oktober 20243 minute read

Nieuw Nederlands jazztalent kent in de formatie SU NICHEL de perfekte swingende opener van het JSW-concertseizoen! Zondagmiddag 13 oktober opent Jazz Sociëteit Wassenaar haar concertseizoen met een optreden van de formatie SU NICHEL. De vijf nog jonge jazzmuzikanten van deze formatie zullen laten horen, dat vernieuwende jazzmuziek nog een mooie en voorál spannende toekomst heeft.

SU NICHEL is nog maar sinds 2021 bij elkaar als internationaal muzikantencollectief, opgericht door de Maltese bassist Dean Montanaro en de uit Italië afkomstige drummer Andrea Carta. Hun doel was en is het maken van muziek die mensen kan herinneren aan de kracht van kinderlijke verwondering en verbeelding.

Het internationale karakter van deze formatie komt niet alleen bij de beide oprichters tot uiting, maar ook bij de drie andere musici die het kwintet completteren.

Zo is pianiste Miran Noh afkomstig uit Zuid-Korea, heeft altsaxofonist Casimo Gentili Italiaanse wortels en komt tenorsaxofonist Paul van de Calseijde uit Nederland. Alle genoemde jazzmuzikanten zijn inmiddels gepokt en gemazeld door vele optredens op bekende jazzpodia.

Tenorsaxofonist Paul van de Calseijde heeft zich twee jaar lang mogen ontwikkelen in het Nationaal Jazz Jeugd Orkest onder leiding van de vermaarde jazzgitarist Anton Goudsmit. En altsaxofonist Casimi Gentili kon zijn internationale kijk op jazzmuziek verbreden door met een Erasmusbeurs in Barcelona vijf maanden bij een saxofonist van internationale naam en faam te mogen studeren. Ook pianiste Miran Noh heeft als jonge muzikante al kans gezien zich in relatief korte tijd in de breedste zin van het woord muzikaal te ontwikkelen.

Al met al laat SU NICHEL jazzcomposities horen die zich lastig onder één noemer laten vangen. Je zou het met één woord wereldmuziek kunnen noemen. Of gewoon een gedreven kwintet jonge gretige jazzhonden met een vaak verrassende frisse manier van musiceren.
Tenor- en altsax in deze formatie klinken volwassen en krachtig, de ritmetandem van bas en drums vormen de solide en vaak in tempi afwisselende ritmebasis. Door dit alles heen het prachtige pianospel van Miran Noh met soms felle, soms fluisterzachte akkoorden.

Sinds het voorjaar van 2024 is SU NICHEL bezig met opnames van haar debuut album getiteld ‘Deeds of a Rascal’ en heeft daarom nu ter promotie van dat project een uitgebreide tournee georganiseerd. Een kans voor jazzminnend Wassenaar en vele liefhebbers uit de regio om deze nieuwe generatie jazztalent zondagmiddag 13 oktober in Jazz Theater Het Deijlerhuis te komen bewonderen!
Kortom: SU NICHEL is mijns inziens een ruwe diamant in de Nederlandse jazzwereld en het moet wel héél gek lopen dat deze jonge jazzformatie niet binnen afzienbare tijd ook vele internationale podia zal bestormen,

Nadere info en online kaarten: www.jazzsocieteitwassenaar.nl

Tags

ConcertseizoenHet DeijlerhuisSeizoensopeningSu NichelWassenaarWassenaarse Jazz Sociëteit
Gerelateerde artikelen
Back To Top