Skip to content
Fotocredit: PR

Wat een feest! Stralende 10e editie van de Bayer Vastgoed 15 van Wassenaar

Bayer Vastgoed 15 van Wassenaar
16 oktober 20243 minute read

Afgelopen zondag werd Wassenaar overspoeld door sportieve energie en gezelligheid tijdens de 10e editie van de Bayer Vastgoed 15 van Wassenaar. Dit jaarlijkse hardloopevenement, inmiddels uitgegroeid tot een ware traditie, bracht het hele dorp in beweging. Met een recordaantal van 1100 enthousiaste lopers en bijna 100 wandelaars, was het centrum van Wassenaar het stralende middelpunt van sport en plezier.

Onder een stralend herfstzonnetje gaf burgemeester Leendert de Lange het startschot, en daarmee barstte het feest los. Bij kilometer drie konden deelnemers kiezen: door het historische Raadhuis De Paauw rennen, begeleid door de opzwepende muziek van Excelsior, én een high five met de burgemeester maken, óf voor de snelle route om het Raadhuis heen en direct de groene landgoederen in. Langs het parcours zorgden live muziek, klappende toeschouwers en op volle kracht spelende stereo’s voor een fantastische sfeer. De laatste meters door de gezellige Langstraat, richting de finish bij voetbalvereniging Blauw Zwart, waren onvergetelijk. Speaker Annemarie begroette elke loper met enthousiasme, wat zorgde voor stralende gezichten bij de finishlijn.

De finish zelf was een hoogtepunt van saamhorigheid en feest. Bekende Wassenaarders, zoals wethouder Laurens van Doeveren, oud-wethouder Inge Zweerts de Jong en Bernard Menken, de initiatiefnemer van dit sportieve festijn, hingen trots de medailles om de nek van de deelnemers.

Fotocredit: PR

Jorn Gerritse zette een verbluffende prestatie neer door de 15 kilometer af te leggen in een indrukwekkende tijd van 49 minuten en 15 seconden. Op de 7,5 kilometer was het Youri Konings die de show stal met een razendsnelle 25 minuten en 40 seconden. Bij de dames schitterde Demi Springer als snelste op de 15 kilometer met een tijd van precies 1 uur en 15 seconden. Carolien Wolfs was op de 7,5 kilometer onverslaanbaar in haar categorie, met een scherpe tijd van 31 minuten en 52 seconden.

Terwijl de feeststemming in de kantine van Blauw Zwart verder ging, en de geur van verse broodjes uit de foodtruck lonkte, werd er vrolijk nagepraat. De live saxofoonmuziek zorgde voor een ontspannen sfeer, terwijl de stapel stenen voor goede doelen zoals Jantje Beton en Stichting Leergeld bleef groeien. En het Rode Kruis? Dat hoefde nauwelijks in actie te komen, want de dag verliep vlekkeloos.

Burgemeester de Lange verraste Bernard Menken, het gezicht van dit succesverhaal, door hem uit te roepen tot ‘Koning van de 15’. Joost Jansen, die al sinds de eerste editie van de partij is, mocht de titel van ‘Ridder’ in ontvangst nemen. Voor de trouwe deelnemers die er alle tien edities bij waren, was er een speciale huldiging met gouden hesjes en petjes. Ook de vrijwilligers, zonder wie dit evenement niet mogelijk zou zijn, werden feestelijk in het zonnetje gezet. Als kers op de taart verdubbelde Boris Bayer als hoofdsponsor de ingezamelde bedragen voor de twee goede doelen!

De Bayer Vastgoed 15 van Wassenaar bewees opnieuw waarom het zo een geliefd sportevenementen in de regio is. De sfeer, het enthousiasme en de verbondenheid waren voelbaar in elke stap, elke lach en elke aanmoediging. Wassenaar kan met trots terugkijken op een onvergetelijke 10e editie – en de harten van velen zijn al klaar voor de volgende! Op naar nog veel meer sportieve jaren vol plezier en saamhorigheid!

Tags

Bayer Vastgoed 15 van WassenaarHardlopenWandelenWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top