Skip to content
Fotocredit: SMOW

Vrijwilligers Thuisadministratie SMOW bijeen: Sportief, leerzaam én gezellig

Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar
18 oktober 20243 minute read

Op een zonnige maandagochtend lopen een tiental vrijwilligers van Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) de QR-Fit Beweegroute onder begeleiding van beweegcoach Dirk Wils. Het is het begin van een sportieve en gezellige dag waarbij de vrijwilligers niet alleen genieten van een training en een heerlijke lunch, maar ook elkaar beter leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Ze werken allemaal vrijwillig voor de pijler ‘Geldzaken en Regelgeving’ van SMOW en helpen inwoners met (het ordenen van) hun administratie.

Voldoening en zingeving

“Het geeft mij veel voldoening om dit werk te doen. Zo begeleid ik een anderstalige dorpsgenoot met het lezen van brieven en help ik bij het maken van contact met instanties zoals de woningbouwvereniging. Deze dorpsgenoot heeft moeite om rond te komen en onlangs heb ik minimaregelingen kunnen aanvragen. De blijdschap was enorm!” Dat vrijwilligerswerk bijdraagt aan ‘zingeving’ en een goed gevoel, werd duidelijk deze dag, maar daarnaast waren er ook andere klanken te horen.

Ondersteuning en bijscholing

“Je komt soms in lastige situaties terecht. Zo begeleid ik een echtpaar waarvan de echtgenoot ineens erg ziek is geworden. Dat brengt een hoop emoties met zich mee.” Ook het signaleren van beginnende dementie of het ontstaan van schulden zijn uitdagingen waar vrijwilligers tegenaan kunnen lopen. “Gelukkig krijgen we veel ondersteuning en bijscholing vanuit SMOW.”

Leerzaam en gezellig

Eens in de acht weken komt het team bij elkaar in het Van Heeckerenhuis. Meestal wordt een actueel onderwerp besproken of toegelicht en altijd is er tijd om ervaringen uit te wisselen en advies te vragen aan elkaar. “Het is zeer leerzaam”, is een bekende uitspraak, “en daarnaast ook gezellig. Door alles wat ik leer, groei ik zelf als mens!”

QR-Fit Beweegroute en lunchen

Het uitje dat als dank werd georganiseerd bleek ook erg aangenaam te zijn. Naast het kennismaken met de QR-Fit Beweegroute, een activiteit die wekelijks gratis te beoefenen is (zie fitinwassenaar.nl of de activiteitenagenda van de bijlage Zorg voor morgen), werd een lunch verzorgd door de medewerkers van ’t Ruime Sop aan de Zijllaan. Met een heerlijk soepje, broodjes, fruit en een lekker drankje werden de vrijwilligers door SMOW in het zonnetje gezet en bedankt voor al hun werkzaamheden.

Vrijwilliger nodig of worden?

Heb je hulp nodig bij de administratie of wil je vrijwilliger worden bij SMOW? Neem dan contact op met Carla van den Berg via telefoonnummer 070-511 22 26 (op werkdagen tussen 09.00-14.00 uur), via de e-mail: info@smowassenaar.nl of via de website www.smowassenaar.nl

Tags

SMOWTeamuitjeThuisadministratieVrijwilligersWassenaar
Gerelateerde artikelen
Bijzonder Debat Over Minimabeleid
Back To Top