Smakelijke gerechten, voortreffelijke wijnen en een feestelijke sfeer: op 28, 29 en 30 maart wordt Kasteel de Wittenburg omgetoverd tot het grootste tijdelijke sterrenrestaurant van Nederland. Tijdens het Sterren Preuvenement laten dertien topchefs hun culinaire kunsten zien in een exclusief ‘walking-sitting dinner’.
Een unieke gastronomische beleving
Het evenement begint feestelijk met bubbels en verfijnde amuses van chef de chateau Jim Boctor. Vervolgens krijgen gasten een bijzondere rondleiding door het historische kasteel uit 1899, waarbij vier voortreffelijke voorgerechten worden geserveerd. Daarna wordt plaatsgenomen in de imposante Oranje-Nassau Zaal, waar men kan genieten van vier hoofdgerechten en twee desserts.
Topchefs uit heel Nederland
Tijdens het driedaagse culinaire festijn brengen elke dag tien van de dertien gerenommeerde chefs een selectie van hun beste gerechten ten tonele. Onder hen bevinden zich onder andere Ronald van Roon (Calla’s, Den Haag), Hans Derks (Versaen, Ravenstein) en Jozua Jaring (Ratatouille, Haarlem). Ook sterrenchefs als Erik van Loo (Parkheuvel, Rotterdam) en Lars van Galen (’t Lansink, Hengelo) maken hun opwachting.
Meer dan alleen dineren
Naast de culinaire hoogtepunten is er op vrijdag en zaterdag ook een afterparty met een dj, zodat gasten nog even kunnen nagenieten op de dansvloer. Op zondag is het evenement iets rustiger en draait alles om een uitgebreide lunch, gevolgd door een ontspannen afsluiting met koffie, likeurtjes en friandises.
Exclusieve ervaring met een prijskaartje
Voor wie dit gastronomische spektakel wil bijwonen, zijn kaarten te reserveren. De prijs per persoon bedraagt €369 op vrijdag en zaterdag en €359 op zondag. Dit bedrag is all-inclusive, zodat gasten onbezorgd kunnen genieten van een avond vol culinaire verrassingen.
Bent u benieuwd welke chef op welke dag kookt? Meer informatie en reserveringen zijn te vinden via de officiële website van het Sterren Preuvenement.
Bron: Quote/Sterren preuvenement