zaterdag 20 oktober 2018

S Sport

Previous Next

Tri-team actief in Noord- en Zuid-Nederland

Wassenaar - Naast de regionale wedstrijd van het Zorg & Zekerheidcircuit, CPC, de marathon van Leiden, etc. zoeken sommige Tri-Teamers het nog wel eens wat verder weg.
Nederland is mooi, en daar zijn vele andere, bijzondere loopevenementen te vinden.

Op zaterdag 4 juni was het zover, de 5e Slachtemarathon vond plaats in Friesland. Deze loop gaat over een Romeinse dijk en vindt slechts iedere 4 jaar plaats. De ene keer loopt (en wandelt) men van Easterbierrum aan het Wad, naar Raerd (in de buurt van Sneek), de andere keer gaat de route, die 3 stukken venijnig onverharde zogenaamde grasdijk bevat, andersom! De Slachtemarathon staat bekend om de geweldige culturele initiatieven die er onderweg te beleven zijn, georganiseerd door de dorpsbewoners. Er is van alles te beleven onderweg: muziek, kunst, dans, versiering en Friese spreuken en teksten, je komt er ogen en oren te kort! En dan niet te vergeten het prachtige landschap waar de Slachte doorheen slingert. De van oorspron Friese Tineke Haitsma had de Raerd-Easterbierum versie al in 2012 gelopen, en moest en zou hem daarom ook dit jaar in omgekeerde richting doen! Ze had ook Pieter den Edel zover gekregen om mee te lopen. Om 6.30 klonk het startschot vanaf een boerenerf. De zon was nog vriendelijk maar het was meteen benauwd en klam weer. Al snel werd voor beide lopers duidelijk dat eventuele plannen voor een PR in de la konden blijven, het was gewoon te warm. Het devies was drinken, drinken en nog eens drinken. Ook zouten en koolhydraten moesten worden aangevuld. Het lijf worden gekoeld met natte sponzen en af en toe zelfs met tuinslangen. Toptijden werden er dus niet gelopen, maar Pieter heeft er van genoten en een beheerste marathon af kunnen werken in 4.00.49. Tineke kwam na een moeizaam tweede deel toch nog netjes over de finish in 4.23.11. Van de 1800 hardlopers bleken er 485 uiteindelijk te zijn uitgevallen. Met recht een “Slachting” . Zonder de Friese familie van Tineke en de speciaal uit Wassenaar afgereisde Tri-Teamers Els en Joop als supporters was het vast nog zwaarder geweest!

Op zondag 5 juni waren een viertal Tri-Teamers in welhaast tegenovergesteld landschap te vinden om deel te nemen aan de Leudal Trail in het Limburgse Heythuisen en omgeving. Trailen begint steeds populairder te worden en houdt in dat er onverhard een route wordt gelopen en dat er zelfs ook geklommen en gesprongen moet worden. Het gaat om de pure beleving van de natuur. Een aantal enthousiaste leden moesten het stellen met een behoorlijk verwaterd parcours, vele hoogtemeters en warme weersomstandigheden. Toch brachten alle vier het er bijzonder goed van af: Angelique Bosch op de 12 km in 1.20.00, Willem Hasekamp op de 20 km in 1.40.01, Henny de Kievit 20 km in 1.59.27 en Tineke de Groot 20 km in 2.07.35.

Zo was het Tri-team op prachtige locaties te vinden en worden op de trainingen ongetwijfeld alle ervaringen weer enthousiast gedeeld en ontvangen! Ook sfeer proeven en lekker trainen voor een doel of gewoon, omdat hardlopen gewoon geweldig is? Kom dan een keer vrijblijvend meelopen op dinsdag- of donderdagavond, vanaf 19.00 uur vanaf de clubruimte WZK bij het zwembad in Wassenaar.