dinsdag 23 oktober 2018

K Kunst & cultuur

Vierde PJPJ jazzconcert in Cultureel Centrum Voorschoten weer een groot succes

Wassenaar - In het goed gevulde Cultureel Centrum in Voorschoten in kerstsfeer was het op zaterdagavond 9 december 2017 weer genieten! De zes jonge jazz professionals brachten een zeer boeiend programma ten gehore, met soms verrassende en gevoelige uitvoeringen van bekende jazz-standards.

Hoofdpersonen waren dit keer zangeres Dominika Zawada uit Polen en trombonist Armando Petrella uit Italië. Een mooi samenspel, afwisselend ook met saxofonist Canio Coscia, eveneens uit Italië. De ritmesectie werd een Griekse aangelegenheid met Nicos Kalogiannis op contrabas en Dimitris Koutanos op drums. Op de vleugel de Zuidkoreaanse Katja Hyunjung Ji, die al vaker bij PJPJ optrad. Een afwisselend interessant programma met instrumentale muziek, maar ook met zang.

Het volgende PJPJ concert is de Big Band van het Koninklijk Conservatorium, een 17-koppige jazzformatie onder leiding van John Ruocco, op zaterdag 27 januari 2018, aanvang 20.00 uur. Noteer alvast de datum voor deze Big Band die ook optrad op North Sea Jazz Festival. Entree is 5 euro. Donateurs en kinderen onder de 18 jaar gratis. Meer over PJPJ is te vinden op www.pjpj.nl/agenda