donderdag 17 januari 2019

K Kunst & cultuur

Wassenaarse Cultuurprijs 2018

Wassenaar - Op zaterdag 3 november aanstaande wordt in de bibliotheek de Wassenaarse Cultuurprijs 2018 uitgereikt. Daarmee is het de vierde achtereenvolgende keer dat deze prijs wordt uitgereikt. De prijs doet recht aan het van ouds her cultureel georiënteerde dorp Wassenaar.

De Wassenaarse Cultuurprijs, de naam zegt het al, gaat om cultuur. Cultuur in de breedst mogelijke zin van het woord: muziek, literatuur, toneel, beeldhouwen, schilderen, vloggen, ballet, breakdance of welk ander cultureel initiatief dan ook.

Wie hem kan winnen, de Wassenaarse Cultuurprijs 2018? Iedere inwoner van Wassenaar, die op cultureel gebied actief is, zowel individueel of als groep.

Als extra stimulans voor de jongeren (tot en met 18 jaar op 3 november 2018) is er ook de Wassenaarse Jongeren Cultuurprijs. Ook hier worden dezelfde criteria gehanteerd door de jury en wordt een stimuleringsprijs gegeven.

De jury past bij haar beoordeling de volgende criteria toe: binding met Wassenaar, toegankelijkheid, educatief element, duurzaamheid en talentontwikkeling. De Wassenaarse Cultuurprijs bestaat uit een geldbedrag. De besteding van dit bedrag moet duidelijk omschreven worden in de aanvraag. Met de financiële bijdrage en de publiciteit die de Wassenaarse Cultuurprijs met zich meebrengt kan de winnaar zijn of haar creativiteit in optima forma tonen aan cultuurminnend Wassenaar.

Voor het beoordelen van de inzendingen is er de deskundige jury bestaande uit Jan van Bilsen, Directeur van interfaculteit School voor Jong Talent van Koninklijk Conservatorium in Den Haag, als voorzitter, Else van Dijk, voormalig Wethouder Cultuur van Wassenaar en Den Haag, Yvette van Caldenborgh, kunsthistorica en bestuurslid Museum Voorlinden en Karin Rahusen, oud-docent Rijnlands Lyceum van de Cultuurgeschiedenis der wereldgodsdiensten.

Hoe hem te winnen, de Wassenaarse Cultuurprijs 2018? Kwestie van aanmelden. Via het inschrijfformulier dat is op te vragen bij de redactie van de Wassenaarse Krant of te downloaden via www.wassenaarsecultuurprijs.nl.

Wij hopen op veel enthousiasme en veel inzendingen!
Voor meer informatie kan natuurlijk ook contact opgenomen worden met de Stichting Wassenaarse Cultuurprijs Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bestuur Stichting Wassenaarse Cultuurprijs
Astrid Dekker, voorzitter
Marc van Dijk, penningmeester
Neeltje Bangert, bestuurlid
Huber Claassen, bestuurslid