B.C. Wassenaar 1 start debuut in de 2de klasse met winst

19 september 20115 minute read

De eerste reeks met thuiswedstrijden zit erop! Gehuld in de mooie gele sponsorshirts (Service Apotheek Langstraat) was er maar één winnaar deze eerste ronde. Het meegepromoveerde Wassenaar 1 ging goed van start met een 5-3 overwinning.

Wassenaar 1 – Veglo 3: 5 – 3
Wassenaar 2 – Noordwijkerhout 2: 4 – 4
Wassenaar 4 – Shuttlewoude 4: 0 – 8
Wassenaar 5 – EVBC Vlietwijk 5: 2 – 6

Na een lange zomervakantie stond zaterdag de eerste wedstrijd in de 2de klasse voor het gepromoveerde BC Wassenaar 1 op het programma. Dit jaar zijn er twee nieuwe spelers aan het team toegevoegd namelijk: Akkemay Huininga en Marcel Woudsma. Dit keer werd er gespeeld tegen Veglo uit Leiden. Het begin van de wedstrijd begon goed voor de Wassenaarders. Zowel de herendubbel van Mark v.d Akker en Marcel Woudsma als de damesdubbel van Eveline Spring in ’t Veld en Akkemay Huininga werden gewonnen in 2 sets. Vervolgens startte Marco van Leeuwen aan de eerste single van dit seizoen. Nadat hij de eerste set gewonnen had kon hij in de tweede set zijn goede spel voortzetten en de winst naar zich toetrekken. Eveline begon haar eerste set in de single zeer sterk en won deze met ruime cijfers. Helaas kon Eveline haar goede spel niet omzetten in winst en verloor in 3 spannende sets. De 2de herensingle werd gespeeld door Mark. Na een ruim verlies in de eerste set en winst in de tweede werd er gestart met een uiterst spannende derde set. Mark kwam achter te staan en de tegenstander ging op weg naar winst. Echter, op achterstand begon Mark er weer zin in te krijgen. Een spannende 3 setters eindigde in winst voor Mark. Hiermee was tevens een gelijk spel al binnen met nog 1 single en 2 mixen voor de boeg. Akkemay speelde de 2de damessingle en wist deze helaas niet te winnen. Na haar singel mocht Akkemay gelijk door naar de mix. Akkemay en Marco wonnen vrij eenvoudig hun mix, waardoor winst nu wel een feit was. Helaas konden Eveline en Marcel dit feestje niet doorzetten en zij verloren hun mix in 3 spannende sets.

Met een 5 – 3 winst mag BC Wassenaar 1 tevreden terugkijken op hun debuut in de 2de klasse. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen, om 12:15 uur zal BC Wassenaar 1 thuis spelen tegen BC Randstad uit Rijswijk.

Zaterdag 17 september was de eerste thuiswedstrijd voor Badmintonclub Wassenaar. Team 2 speelde in een geheel nieuwe opstelling tegen BK Noordwijkerhout 2. De nieuwe teamsamenstelling had geen invloed op het spel, alle spelers vulden elkaar goed aan en liepen elkaar niet in de weg en ondanks pittige wedstrijden waren we blij met het resultaat 4-4.

Ondanks de afwezigen Rob Gijsbertse, Sabine Roelandse, Mark Parlevliet en Ellen Dompeling hoefde er geen invallers geregeld te worden en maakten de overige 4 spelers er spannende wedstrijden van.

De herendubbel werd gespeeld door Jim Stegeman en Arnaud Helière. Het was een spannende pot met lange rally’s. De heren waren aan elkaar gewaagd maar gelukkig kon BCW de overwinning in 2 sets naar zich toe trekken (23-21 en 21-18). De damesdubbel van Scarlet van der Kwaak en Mariëtte Timmermans liep gesmeerd. Ze hadden duidelijk overmacht en wonnen in twee sets met 21-15 en 21-9.

De eerste herenenkel door Jim werd zeker in de tweede set een zeer spannende pot. Helaas werd in de verlenging met 23-25 verloren waardoor Jim geen revanche kon nemen in de derde set.

De eerste damesenkel gespeeld door Scarlet ging mis. Scarlet had het gevoel dat ze kauwgom onder haar nieuwe schoenen had. Ze verloor met 15-21 en 9-21, maar wie weet gaat het volgende keer beter.

De tweede herenenkel gespeeld door Arnaud was wederom een spannende partij. Het waren lange rally’s, de heren waren aan elkaar gewaagd. Arnaud kon er drie sets uitslepen en verloor met 21-10, 17-21 en 18-21.

De tweede damesenkel door Mariëtte verliep anders dan ze had verwacht. Door goede tips van Sabine en aanmoediging van Mandy en een klein “dipje van vertrouwen” van Mariëtte werd de partij toch in drie sets door Mariëtte gewonnen met 19-21. 21-7 en 21-16.

De eerste mix van Jim en Scarlet liep gesmeerd. Ze vulden elkaar goed aan en er werden lange rally’s gespeeld maar de tegenstander probeerde het goede spel te doorbreken door o.a. goed te plaatsen en te smashen. Het werd een reuze spannende driesetter die met twee keer een verlenging toch door BCW werd gewonnen met de spetterende standen 22-20, 20-22 en 21-17.

De laatste partij was de mix van Arnaud en Mariëtte die een zeer vreemd verloop had. De eerste set liep nog niet zo gesmeerd de heer was sterk er werd hard gesmashed en zeer goed geplaatst daardoor verloren ze met 17-21. De tweede set wonnen Arnaud en Mariette met overmacht 21-10 door strakker te spelen, minder hoog aan te geven en door de shuttle kort over het net neer te leggen. Daardoor ging de tegenstander verdedigend spelen en konden wij de aanval overnemen.

Over de derde set was het goede spel van de tweede set helemaal weg. Er werd meer op tempo gespeeld en wij gaven de shuttle hoog aan waardoor de tegenstander de aanval kon overnemen en daardoor verloren ze deze partij met 12-21 wat een uiteindelijk een gelijkspel opleverde. We willen de supporters bedanken en volgende keer nemen we revanche. De wedstrijd werd aan de bar afgesloten met een lekker drankje en hapje.