Skip to content

‘brandweer in stripverhalen’ in het Brandweermuseum Wassenaar

5 januari 20122 minute read

Op 15 januari 2012 opent in Raadhuis De Paauw in Wassenaar de tentoonstelling ‘brandweer in stripverhalen’, een initiatief van het Brandweermuseum Wassenaar en van de Werkgroep Brandweer Historie, onder auspiciën van de Stichting Vrienden van het Brandweermuseum Wassenaar. De tentoonstelling geeft een beeld van de veelzijdigheid van brandweer in stripverhalen en van de manier waarop de striptekenaars de werkelijkheid verbeelden, in bekende verhalen en in minder bekende verhalen, hoe rijk en veelzijdig de stripwereld is en hoe zorgvuldig de tekenaars zich vaak documenteren. Het hoofdthema is strips en de werkelijkheid: de tekeningen en de voorbeelden waarop die gebaseerd zijn.

In de tentoonstelling is te zien:

Fragmenten van stripverhalen over de thema’s: blusemmers, handspuiten, stoombrandspuiten, redvoertuigen, blusvoertuigen, draagbare blustoestellen, blusvliegtuigen, vliegveldvoertuigen, overige voertuigen, verzonnen blusmiddelen, springzeilen. Er zijn foto’s van de gebruikte voorbeelden, documenten en modellen; originele voorwerpen zoals helmen, brandemmers, brandblussers, handbrandspuiten e.d.; originele stripalbums en niet te vergeten een aantal originele tekeningen. Stripfragmenten van Lucky Luke tot Elsje, van Oom Wim tot January Jones, van Tom Poes tot Thomas Pips, van Nero tot Jommeke, van Robbedoes tot Donald Duck, van Philip en Francis tot De Smurfen, van Suske en Wiske tot Bessy, van Storm tot Agent 327 enzovoort.

De tentoonstelling loopt van 15 januari tot 25 maart 2012 in de tentoonstellingsruimte van Raadhuis de Paauw, Raadhuislaan 22, Wassenaar. Open op donderdag tot en met zondag van 12 tot 16 uur.

Vanaf begin april zal de tentoonstelling nog te zien zijn in het Nationaal Brandweer Museum in Hellevoetsluis.

De tentoonstelling is mogelijk door bijdragen van:
het Rabobank Stimuleringsfonds Den Haag en omgeving, van het Fonds 1818 en van de Gemeente Wassenaar.

www.brandweermuseumwassenaar.nl
Contactpersoon: Kees Plaisier
brandweermuseum@wassenaar.nl
of 0629011009

Tags

BrandweerBrandweermuseum Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top