Skip to content

Jan van der Heijden, leven en werk

21 februari 201247 second read

Brandweerhistoricus Gerard Koppers vertelt zaterdag 3 maart 2012 om 14.00 uur in de Raadszaal van Raadhuis de Paauw over leven en werk van Jan van der Heijden. Jan van der Heijden was uitvinder (van de slangenbrandspuit), hij verbeterde de straatverlichting, was ondernemer, generaal brandmeester en kunstschilder (zijn werk is in het Rijksmuseum, in het Louvre en in andere grote musea). Hij wordt vanwege zijn veelzijdigheid wel de Nederlandse Leonardo da Vinci genoemd.

Jan van der Heijden werd geboren in Gorinchem op 5 maart 1637 en overleed te Amsterdam op 28 maart 1712. Na de lezing kunt u een blik werpen in een facsimile van het Brandspuitenboek van Jan van der Heijden, u kunt een catalogus van zijn schilderijen bekijken, u kunt in het Brandweermuseum een brandspuit uit zijn fabriek bewonderen die in 1695 door Wassenaar is aangeschaft. Er zijn ook enkele originele prenten van hem te zien,

graag reserveren!
via O629011009 of brandweermuseum@wassenaar.nl

de toegang is gratis
Locatie: Raadhuis De Paauw, Raadhuislaan 22, 2242 CP Wassenaar

Tags

BrandweerBrandweermuseum Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top