Skip to content

Nieuwe website voor uitjes rondom Leiden

14 maart 20122 minute read

Op donderdag 22 maart opent wethouder Frank de Wit de nieuwe website www.lekkerwegrondleiden.nl. Wie het buitengebied rond Leiden in wil, kan op deze site allerlei activiteiten vinden, mooie wandel- en fietsroutes, regioproducten en overnachtingen.
 
Wil je een dagje fietsen en bij de boer aan huis lekkere producten kopen? Een personeelsuitje organiseren op een mooie buitenlocatie? Sporten in de polder? Of vind je het leuk om een bijzonder concert tussen de bloemenvelden bij te wonen? Op de nieuwe website www.lekkerwegrondleiden.nl is voor ieder wat wils, aangeboden door boeren en recreatieondernemers in de Leidsche Ommelanden.

De website bestaat uit een kaart waarop een groot aanbod van activiteiten, routes en regioproducten te zien is. Je kunt uit dit aanbod een selectie maken van wat je leuk lijkt om te doen. Het geselecteerde aanbod kun je ook in een lijst bekijken. Zo kun je je weekend of dagje weg plannen. Over de kaart kun je het fietsknooppuntennetwerk leggen om je route uit te stippelen, want alle activiteiten vinden op fietsafstand vanaf Leiden plaats. In de agenda kun je zien wat er te doen is op de dagen dat je weg wilt.
 
Bollenvelden, duinen, weiden, landgoederen, bos, water: oerhollands landschap, en rondom Leiden is het allemaal. Vier gebieden van vier agrarische natuurverenigingen met alle vier een eigen karakter, die samen de Groene Klaver rond Leiden vormen. Op de website www.lekkerwegrondleiden.nl komt het recreatief aanbod uit deze regio’s naar voren.
 
Aanbieders van recreatie en streekproducten kunnen zelf hun uitgaansmogelijkheden op de website plaatsen. Stichting Land van Wijk en Wouden verzorgt de redactie van www.lekkerwegrondleiden.nl. De website is in samenwerking met de Groene Hart organisaties ontwikkeld, en deelt het overlappend aanbod met www.groenehart.nl. In samenwerking met De Groene Klaver wordt het aanbod verder uitgebreid en aangevuld.
 
www.lekkerwegrondleiden.nl maakt onderdeel uit van het project Kaart Groen Netwerk Leidsche Ommelanden van Stichting Land van Wijk en Wouden. Dit door Leiden, Europa en de Provincie Zuid-Holland gesubsidieerde project behelst vier papieren kaarten die in 2011 werden uitgebracht en twee digitale kaarten: www.lekkerwegrondleiden.nl en www.groenideerondleiden.nl. Binnenkort wordt ook de website www.groenideerondleiden.nl gelanceerd.
 
Neem een kijkje op www.lekkerwegrondleiden.nl en ga op ontdekkingstocht in de regio rond Leiden!

Tags

LeidenUitjesWebsite
Gerelateerde artikelen
Rijbewijskeuringen CBR In Wassenaar
Back To Top