Mix 1 team Wassenaarse Volleybal Vereniging ontsnapt

25 maart 20122 minute read

Afgelopen vrijdag was het weer volleybalavond voor de Wassenaarse Volleybal Vereniging. In thuishaven De Schulpwei traden drie WVV-teams aan.

Het mix 1 team speelde tegen VCS 1 uit Sassenheim. Veel lange mannen vergezeld van kleine dames stonden tegenover het dappere WVV-team met Elly, Esther, Jeanne, Kirsten, Jan, Marcel en Mathieu. En de lange mannen starten meteen voluit, smashten volop en haalden veel ballen terug. Dat resulteerde in een 0-2 achterstand voor WVV.

Maar geef nooit op en ga door. En dat deed het WVV-team. In een spannende derde set sloeg WVV terug en nam een voorsprong. Maar VCS kwam weer naderbij en zo stond het opeens 25-25. En toen kwam Elly aan de service. En met een prachtige serie trok zij de set naar zich toe: 29-27! En dan de vierde set. WVV, wakker geworden, trok van leer maar ook VCS liet zich niet onbetuigd. En weer stond het gelijk: 24-24. En het wonder geschiedde met winst voor de WVV mixers met 26-24. Toch nog een gelijkspel. Goed gespeeld mixers.

Het WVV meisjesteam speelde tegen VCO uit Oegstgeest een prima wedstrijd. Na twee sets stond het met 25-13 en 26-24 2-0 voor de WVV meisjes. Zou dit de eerste winstpartij worden? Dat leek er wel op, maar VCO kreeg vat op het spel. En de achterstand van 12-18 werd langzaam maar zeker ingelopen. En bij de WVV meisjes sloop de onzekerheid in het team. En nog kon worden gewonnen bij 26-26 en 28-28. Maar helaas na twee foute ballen stond het 28-30 voor VCO. Ook in de vierde set waren er kansen om te winnen. Maar VCO kreeg vleugels en trok deze set naar zich toe met 22-25. Derhalve een gelijkspel. Jammer voor de WVV meisjes, die weer dapper hun best hadden gedaan voor een volle tribune met ouders.

Overige uitslag: WVV Dames – Leython 4 1-3.

Programma deze week: vrijdag 30 maart in sporthal De Schulpwei, aanvang 20.30 uur:

WVV Dames – Kalinko 7, WVV Heren – Volcano 2, WVV Mix 1 – Setumup 2, WVV Meisjes – VCS.

Kom ook volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging, dat dit 50 jaar bestaat.