Skip to content

B.C. Wassenaar opstapteam 2 Kampioen!!!

21 mei 20122 minute read

Zondag 20 mei 2012, historie is geschreven. Nadat de enige overgebleven concurrent voor de titel, Lisse, op zaterdag al een aantal punten had laten liggen in Noordwijkerhout, wisten we dat we nog maar 1 punt nodig hadden om kampioen te worden. De jongens en meisjes uit het team wisten goed welk belang er aan de wedstrijd hing. Er was dan ook duidelijk wat meer spanning op de gezichten te zien dan bij andere wedstrijden.
 
Om 10.00 uur werden de eerste shuttles in Hillegom door Raymond en Nils geslagen. Gelukkig had Nils zijn geluks-polsbandjes om en ze hielpen: 21-4 winst in de eerste set. Eén van de tegenstanders was helaas ziek en werd halverwege de partij gewisseld. Ook dat kan bij de Opstapcomptitie. De invalster was aanmerkelijk beter en de Wassenaarse heren werden, met de titel voor het grijpen, toch wel wat zenuwachtig. Er slopen wat foutje in het spel maar ze wisten het hoofd toch nog koel te houden. Met 21-17 werd de winst en daarmee direct het kampioenschap veilig gesteld. Onder luid gejuich van alle ouders die ter ondersteuning mee waren gekomen stond het hele team te high-fiven.

Maar ja, om wel kampioen te worden en met verlies thuis te komen??? Dat gaat natuurlijk niet. Dus moest iedereen vol aan de bak.
De damesdubbel van Nova en Bente was erg spannend, maar de dames waren in de winning mood. Zij wonnen hun wedstrijd in twee lange games.
En dan de singels. De heren Tom en Raymond veegden hun tegenstanders uit Hillegom van de baan. De dames hadden wat meer moeite en wisten helaas niet tot winst te komen. Tussenstand: 4-2.
 
De gemengd dubbels bleven ook in evenwicht: Nils en Bente wonnen hun partij, Tom en Nova verloren in de enige driesetter van de dag.
Eindstand: 5-3 voor Wassenaar en een meer dan terechte kampioen. Diana, de moeder van Bente had voor de medailles gezorgd en die werden na de wedstrijd uitgereikt.
 
Onder luid gejoel vertrok het team naar buiten om daar de meegebrachte (kinder)champagne te laten knallen. Toen daarna ook nog een vreugde-duik in het zwembad genomen kon worden was het feest helemaal compleet.
 
Raymond, Tom, Nils, Bent, Nova en Quentin: allemaal van harte gefeliciteerd met jullie titel. Geniet ervan!

Tags

B.C. WassenaarBC WassenaarKampioenOpstapteam 2
Gerelateerde artikelen
Back To Top