Skip to content

Innovatie bij de brandweer vroeger en nu

23 mei 20122 minute read

Wassenaar – zaterdag 2 juni 2012 innovatiedag Brandweermuseum Wassenaar. De brandweer is voortdurend aan het vernieuwen. Zowel op technisch gebied als op maatschappelijk gebied wordt er geïnnoveerd. Dat gebeurt met de jaarlijkse “Jan van der Heijdenprijs”, maar ook minder zichtbaar door beroepsmensen, door vrijwilligers en door het bedrijfsleven. Met een innovatiedag op zaterdag 2 juni 2012 laat het Brandweermuseum Wassenaar innovaties zien uit heden en verleden.

Om 13.00 uur houdt ing. Jack Ruibing MCDM een lezing over recente innovaties bij de brandweer: ‘van blushelikopter tot woonwachter’
Jack Ruibing is Projectdirecteur, serial innovator bij Brandweer Veiligheidsregio Haaglanden. Hij was voorzitter van de stuurgroep van het EU-project “WaterSave”.

Aansluitend presenteren en demonstreren studenten van de TU-Delft hun ‘UAV’ : onbemand brandverkenningstoestel.
In 2011 ontwikkelde een groep van 10 studenten van de TU Delft, Faculteit Lucht en Ruimtevaart Techniek , onder leiding van Professor John Stoop een klein onbemande helikopter systeem (UAV systeem) voor de brandweer. Ze denken hiermee een oplossing gevonden te hebben voor de complexe situaties waar de brandweer steeds vaker mee te maken heeft. Het systeem wordt nu officieel gepresenteerd.

Van 12.00 tot 15.30 uur presenteren brandweermensen op een kleine markt recente innovaties uit de dagelijkse brandweerprakijk

In het museum (in het sousterrain van De Paauw) wordt de schijnwerper gericht op enkele innovaties in het verleden, die van Jan van der Heijden en van Martinus van Marum.

Vóór het gebouw presenteert het bedrijf Fireexpress hun watermistsysteem

De toegang is gratis
De locatie is Raadhuis De Paauw, Raadhuislaan 22, 2242 CP Wassenaar.
Informatie: brandweermuseum@wassenaar.nl of 0629011009

Tags

BrandweerBrandweermuseum
Gerelateerde artikelen
Back To Top