Skip to content

Extra zomeropenstelling in het Brandweermuseum Wassenaar

4 juli 201249 second read

Wassenaar – In verband met de vakantieperiode is het Brandweermuseum Wassenaar extra open op 5 woensdagmiddagen en 1 donderdagmiddag in de maanden juli en augustus, steeds van 12 tot 16 uur. Het gaat om woensdag 11 juli, donderdag 19 juli, en de woensdagen 25 juli, 1 augustus, 8 augustus en 15 augustus 2012. Op die middagen is er ook een gratis rondleiding. (groepsbezoek graag vooraf melden)

De tentoonstelling ‘Heer Bommel en de Brandweer’ is nog te zien en er is extra aandacht voor Jan van der Heijden (uitvinder van de slangenbrandspuit in de 17e eeuw) en voor Martinus van Marum (Haarlems geleerde, die de eerste draagbare brandspuit bedacht aan het eind van de 18e eeuw) Voor de kleintjes is er een kleurenspeurtocht en voor groep 7 en 8 kinderen is er keuze uit twee speurtochten.

De toegang is gratis.
Informatie bij Kees Plaisier, 0629011009 of brandweermuseum@wassenaar.nl

Het museum is vanzelfsprekend ook open op de normale tijden, zaterdag en zondag van 12 tot 16 uur.

Het museum is gevestigd in
het sousterrain van Raadhuis De Paauw, Raadhuislaan 22, 2242 CP Wassenaar

Tags

BrandweermuseumZomeropenstelling
Gerelateerde artikelen
Back To Top