Skip to content

Expositie Van Bavel vanaf 26 augustus

16 augustus 20122 minute read

Wassenaar – Zondag 26 augustus vindt in de Paauw de opening van de tentoonstelling van Juliette van Bavel plaats. Juliette van Bavel is haar carrière gestart op het conservatorium als klassiek danser. Wetende dat een balletcarrière eindig is en het leven dan nog verder gaat, heeft zij tegelijkertijd de studie plastische vormgeving gevolgd aan de kunstacademie in Den Bosch. Na het afsluiten van een succesvolle danscarrière in 1999, neemt Juliette van Bavel de tijd om zich volledig op haar kunstenaarschap te richten. Zij wordt een multitalent dat beeldhouwt, schildert, fotografeert en schrijft. Haar boeken bestaan uit uitsluitend aforismen, omdat deze korte vorm van poëzie voor haar het sterkst en meest direct haar gevoel tot uitdrukking brengt.

Beeldhouwen
Fotografie en schilderen zijn een doorlopende discipline binnen haar werk, maar beeldhouwen neemt een grote plaats in. Juliette van Bavel werkte op de academie in grootformaat hardsteen. In 2000 herstart ze in kleinformaat speksteen, albast en werkt inmiddels in marmer op grootformaat. Haar beeldhouwkunst beweegt zich in een golfbeweging tussen abstract en figuratief. Door de sterke expressie en de gevoeligheid van haar werk, soms vergezeld van poëzie, weet Van Bavel iets vernieuwends in de beeldhouwkunst te brengen. 
Dit jaar bracht zij voor het eerst een studie/werkperiode door in Studio Sem, Pietrasanta. 

Juliette werkt met een enorme innerlijke passie en die vindt u terug in de lijnen van de steen, de lichtval binnen de abstracte fotografie en de levendigheid van haar schilderkunst. 

In de afgelopen drie jaar exposeerde Juliette op Kings Road Londen, Museum Chianciano te Toscane en verschillende locaties in Nederland. Voor haar fotografie won zij in 2010 in Italie de zilveren prijs van de Oxford Academy Group.

Tags

ExpositiePaauwVan Bavel
Gerelateerde artikelen
Back To Top