Skip to content

GroenLinks biedt burgemeester Hoekema een bijenkast aan

3 september 201248 second read

Wassenaar – Aan het begin van de raadsvergadering van 3 september biedt GroenLinks een bijenkorf aan burgemeester Hoekema aan. “In het jaar van de bij willen wij extra aandacht vragen voor de bij”, aldus fractievoorzitter Antoon Claassen., “De bijenstand neemt schrikbarend af, in Nederland zelfs beduidend meer dan elders. Dat vergt creatieve maatregelen om de bij te beschermen.” Gelukkig gebeurt er in Wassenaar al veel, maar GroenLinks ziet graag dat de gemeente en ook particulieren er een schepje bovenop doen. “Nog steeds gebruikt de gemeente gif om straten en pleinen van onkruid te ontdoen”, aldus Antoon Claassen, “dat is ons een doorn in het oog. Wij zien niets liever dan dat daar dit jaar nog een punt achter gezet wordt.”

Bijenconvenant
De gemeente kan zijn beste beentje voorzetten door ook het bijenconvenant te tekenen. GroenLinks zal de burgemeester daartoe uitnodigen. Het bijenconvenant vraagt ondertekenaars zich extra in te spannen om de bijen te koesteren, bijvoorbeeld door bijvriendelijke planten en struiken te poten.

Tags

BijenkastGroenLinksHoekema
Gerelateerde artikelen
Back To Top