Skip to content

Dankzij GroenLinks-initiatief kan straks de fiets gratis mee in buslijn 90

6 september 20122 minute read

Wassenaar – “Vanaf 9 december a.s. kan iedereen tijdens de daluren en schoolvakanties gratis zijn fiets mee nemen in buslijn 90”, zegt Alfred Blokhuizen enthousiast. Het GroenLinks-statenlid diende hiervoor twee jaar geleden een motie in die unanieme steun kreeg in Provinciale Staten. “De provincie en Arriva, die op 9 december a.s. buslijn 90 overneemt, hebben hier samen afspraken over gemaakt. Ook in de Arriva-lijnen 194 en 196 (omgeving Gouda) kan de fiets gratis mee. In de bus is plaats voor vier fietsen.

Unicum in Nederland.
“Wij zijn er blij mee én trots op dat Zuid-Holland de eerste provincie is waar de fiets gratis met de bus mee kan”, voegt Alfred Blokhuizen eraan toe. “Onze complimenten voor gedeputeerde Ingrid de Bondt en Arriva die zich hiervoor hebben ingezet .” Twee jaar geleden steunde Provinciale Staten de GroenLinks-motie voor de fiets in de bus unaniem. Waarna de gedeputeerde met Arriva om de tafel is gaan zitten om na te gaan wat de mogelijkheden zouden zijn. Dat heeft ertoe geleid dat ook Wassenaarse fietsers de fiets in de bus mee kunnen nemen om na de busrit hun weg met de fiets te vervolgen. Dat betekent dat de reizigers straks veel plezier en vooral gemak kunnen hebben van de nieuwe service.

Stap in voor een uitstapje
Je eigen fiets mee in de bus nemen, is handig voor het woon- werk verkeer”, voegt de Wassenaarse GroenLinks-voorman Antoon Claassen eraan toe. “Het is geweldig dat Wassenaar hierbij voorop mag lopen. Het is al een oud idee waarvan ik hoop dat de provincie het snel tot de andere Wassenaarse buslijnen uitbreidt.” Het is aantrekkelijk voor het woon-werkverkeer, maar ook voor toeristen en mensen die graag fietsen met de wind in de rug, zoals ouderen, zegt GroenLinks. Onder het motto Stap in voor een uitstapje informeert Arriva de komende tijd de reizigers over de nieuwe service. Anne Hettinga, algemeen directeur Arriva Nederland: “Het is goed om te zien dat via deze aanbesteding wordt geluisterd naar de wensen van de regio waardoor wij het openbaar vervoer nog meer op maat kunnen aanbieden”. De combinatie fiets en openbaar vervoer is belangrijk, laat GroenLinks weten. Op deze manier is het openbaar vervoer voor meer meer mensen bereikbaar en vooral ook aantrekkelijk. Alfred Blokhuizen: “Wij verwachten dat de reizigers enthousiast zijn over dit initiatief en hopen dat dit straks bij alle buslijnen ingevoerd wordt.”

Tags

Buslijn 90FietsGroenLinks
Gerelateerde artikelen
Back To Top