Skip to content

Inspiratie avond Diaconie, een zaak van het hart

16 oktober 201249 second read

Wassenaar – Henk Meeuws zal op 22 oktober om 20.00 uur in Sion alsnog komen spreken over diaconie; op 19 april moest hij om persoonlijke redenen op het laatste moment afzeggen. Henk Meeuws was o.m. docent aan de Theologische Faculteit Tilburg. Hij verrichtte onderzoek op het gebied van diaconie en levensbeschouwelijk vrijwilligerswerk.

Wat zijn de drijfveren en de zin van diaconie? Zoals hij in zijn proefschrift schrijft: diaconie is de dienst van liefde aan mensen in nood (ver weg en dichtbij), gedragen door vrijwilligers, core business van de kerk. Hoe staat de diaconie er in de RK Kerk voor?
Wat zijn de grote uitdagingen? Wat is er nodig voor een goede organisatie van diaconie? Het zal een lezing worden waarbij u als luisteraar actief en betrokken kunt reageren. Samen zoeken we naar antwoorden. Alle geïnteresseerden en vrijwilligers van de diaconie zijn van harte welkom. Van harte aanbevolen!

Datum: maandag 22 oktober om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)
Locatie: gebouw Sion, naast St.Jozef kerk, Parklaan 28 te Wassenaar

Tags

DiaconieSt.Jozef kerkWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top