Skip to content

Wassenaar Vocaliter viert feest met Bach

8 november 20122 minute read

Wassenaar – Eind november is het zo ver: na grondige voorbereiding wordt in Wassenaar uitgevoerd het vrolijke muziekstuk ”Weihnachts-oratorium” van Johann Sebastian Bach (1685-1750). Bach levert altijd een weelde aan klanken die de luisteraar blijven boeien en menig musicus verlangt er naar om nu en dan weer eens Bach te mogen uitvoeren. Daarom zijn we blij dat het in onze Dorpskerk in Wassenaar einde november weer zo´n feest wordt. Onder de bezielende leiding van dirigent Frank de Groot gaan zeer begaafde musici aan de gang, tezamen met het plaatselijke grote koor Wassenaar Vocaliter. Uitgevoerd worden de delen 1 tot en met 4 van het Weihnachts-oratorium.

Dit jaar zijn er twee verschillende concerten in de Dorpkerk in Wassenaar. Vrijdagavond 23 november om 20:15 uur en zondagmiddag om 15:00 uur. In het zondagmiddagconcert wordt er speciale aandacht aan de aanwezige kinderen besteed. Kinderen van alle leeftijden zijn dan ook van harte welkom. Waarom dit concert met die extra aandacht voor de kinderen? In de klassieke uitvoering op vrijdagavond kunnen de luisteraars in hun programmaboekje de tekst – zowel in het Duits als in het Nederlands – over de blijde geboorte van Jezus volgen; maar de kinderen kunnen dat niet zo snel. Daarom wordt op zondagmiddag het verhaal en de muziek van Bach , speciaal voor kinderen, op moderne manier belicht. Ook worden sommige lange herhalingen in de muziek wat ingekort teneinde de kinderen niet te overladen. In de muziekwereld leven zorgen over de muzikale ontwikkeling van kinderen en de oorzaken daarvan zijn bekend. Kennismaking met stijlvolle, mooie muziek doet sluimerende interesses ontwaken. En dàt is de reden waarom Wassenaar Vocaliter met haar bescheiden mogelijkheden iets wil doen voor de muzikale vorming van jeugdigen. Bach is voor jong en oud.

Toegangsprijzen: volwassene € 24,- ; kind tot 15 jaar € 7,50. Kaartjes te verkrijgen bij Boekhandel de Kler in de Langstraat en bij de leden van Wassenaar Vocaliter. Aangeven welk concert men wil bezoeken. Iets nieuws dit jaar: een aantal restaurants bij de Dorpskerk biedt op zowel 23 als 25 november speciaal geprijsde menu´s aan. Deze kunt u bestellen op vertoon van uw plaatsbewijs. Dit om uw komst naar onze concerten nog feestelijker te maken.

Tags

BachVocaliterWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top