Skip to content

Toernooiwinst voor team Wassenaarse Volleybal Vereniging

27 november 20123 minute read

Wassenaar – Nu even niet het overbekende ZZ Leiden in de 5 mei Hal in Leiden maar de Volleyballers van o.a. WVV. Zij streden voor met 7 andere teams voor de winst in het GGV volleybaltoernooi.

De ingeschreven teams (8 in totaal) waren verdeeld over 2 poules. Elke wedstrijd duurden precies 15 minuten. “Voorschoten’ was het eerste team waar de WVV-ers zich op stuk mochten bijten.. Dat bleek verre van gemakkelijk de teams waren aan elkaar gewaagd. Natuurlijk, WVV had in Mathieu Prins en Jeroen Mulder een daadkrachtige aanval. Maar het lukte het team niet een verschil te maken. Het was gelijk en bleef gelijk tot op de laatste seconde, 17-17. Tegen een ‘Combi team’ van de organiseren vereniging GGV was de 2e wedstrijd een makkie, 19-30. De onderlinge tussenstand in de poule overziende moesten de WVV-ers nog flink aan de bak. Winnen was dan ook het devies en ook nog met flinke cijfers om een kans voor de finale te maken. Ha, de tegenstander ‘het reuzenteam’ eveneens een gelegenheidsteam had het zelfde uitgangspunt moest en wilden ook winnen. Het team liet zich niet zomaar van het veld slaan. Erger nog…zij namen een voorsprong. Het veel te lief spelende WVV team werd vanaf de zijkant aangespoord om hun ‘tanden’ te laten zien.

Het ging beter…vooral omdat de verdediging nu alle zeilen bijzetten. Het ging plots stukken beter. De ballen kwamen daar waar ze moesten komen. De kwaliteit van de service nam toe waardoor het einde kwam met 15-27. Een klein hoera door deze schitterende uitslag liet WVV de andere teams in de poule achter zich stond als poulewinnaar in de finale. Nadat de andere teams om de lagere plaatsen hadden gestreden betraden de teams van WVV en Meppestein het strijdperk voor hun finale. Meppestein een team waarin de klasse van de spelers en speelsters nogal varieerden tegen het WVV team van regelmatigheid. De zeer sterke aanval van Meppestein wist in aanvang de stand gelijk te houden…wow he namen zelfs een kleine voorsprong, 6-4. De scheids nam een paar ‘rare’ besluiten waardoor de teams een beetje uit hun doen waren…. Vooral Meppestein was even helemaal de weg kwijt. Daar waar hun hoofdaanvaller even daarvoor met rake klappen de punten scoorde, liet deze het nu volledig liggen en verdween menig bal in het net of ver uit. En WVV?? Ha WVV hield hun hoofd koel en maakte punt na punt. Zodoende was het bij 15-15 weer gelijk en was WVV daarna niet meer te stoppen. Bij het laatste fluitsignaal stond de voor WVV rooskleurige stand van 17-23 op het scorebord. Dus een triomfantelijke toernooi winst was een feit en mede belangrijk voor de verdere competitie, geheel ongeslagen!!! Bravo, een prestatie van formaat.

Agenda vrijdag 30.11.12.: In de Schulpwei om 20.30 uur: WVV MA1-VCO MA1;
WVV Mix1 – Leython Mix2; WVV Mix 2 – Novo Mix 1

Ook mee doen? Nadere info is te verkrijgen op www.wvv-wassenaar.nl of bij de secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037.

Tags

VolleybalWassenaarWVV
Gerelateerde artikelen
Back To Top