WVV Mix 1 laat tegen Douze kwaliteit zien

16 april 20122 minute read

Het eerste mix team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging liet afgelopen woensdag in Leiden tegen het team van Douze hun kwaliteit zien. WVV liet dat bij de start in set een niet direct zien maar nadat WVV bij 11-14 een voorsprong had genomen snelde zij, gelijk de TGV, naar de eerste eindstreep 13-25. Set 2 eenzelfde beeld 7-2 voor Douze. Bij 15-15 stonden beide teams evenwel alweer op gelijke hoogte. WVV moest evenwel op hun tellen passen maar via 20-23 kwam bij 21-25 ook setwinst twee. Oeps in set drie 6-0 achter? Jan Rijskamp wist echter in de daarop volgende servicebeurt de stand direct weer gelijk te trekken, 6-6. Langzaam maar zeker werd die stand uitgebreid naar 14-17 en eindigde bij 17-25. De vierde en laatste set was een inspannende. Duidelijk was te zien dat beide teams voor de winst gingen. Tot 16-16 hielden de teams elkaar in evenwicht…en dan, ja dan wordt ook tegen het einde van deze set de klasse van de WVV zichtbaar. Aanval, verdediging en inzet kwamen, ondanks het lage sportzaaltje, op het vertrouwde niveau. Douze kreeg geen poot meer aan de grond 16-20 en winst bij 21-25. Een dik verdiende 0-4 overwinning voor de WVV mix.

Zaterdag speelde de mix 2 van WVV in Noordwijk tegen NOVO een inspannende wedstrijd. De reams waren in set een en twee zeer aan elkaar gewaagd,. 23-25 en 25-22. In de set 3 en 4 evenwel was WVV duidelijk in hun spel gegroeid. De aanval liep weer zoals die moest… 17-25 en de vierde set zelfs 14-25. Een leuke winst met 1-3… De WVV mix2 stijgt daardoor naar de 2e plaats in de rangschikking.

Programma: Woensdag 18.04, 19.00 uur WVV MB1-Sovicos en om 20.30 uur WVV H1-Volepo2; donderdag 19.04, Leython Mix2-WVV mix1; vrijdag 20-04 kratos’08-WVV D1 en diezelfde avond om 20.30 uur in sporthal De Schulpwei, WVV H1-Netwerk H1.

Kom ook volleyballen bij WVV. Bel secretaris Ger van Weerlee, tel 070-5111037 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.