Wassenaar – Na een onderbreking van ongeveer zestien jaar hebben een paar Wassenaarse hobby bierbrouwers de draad weer opgepakt. Na een bijscholing van enkele maanden zat er weer snel ‘leven in de brouwerij’.
In 2011 is kleinschalig gestart, maar voor hobby bierbrouwers worden er nu al grote pannen gebruikt. Toch is de installatie bijna overal inzetbaar en kan gemakkelijk op verschillende locaties worden gebruikt. Dit doen we dan ook vooral in Wassenaar of omgeving.
Het bier wordt op ambachtelijke wijze gemaakt, praktisch alles gaat handmatig, er worden ‘ouderwets’ bovengistende (echte) bieren gebrouwen. Tegenwoordig beter bekend als Speciaalbier.
Nederland ondergaat de laatste jaren een soort bier revolutie, steeds meer mensen ontdekken de grote variaties van de biersoorten. Met de verhoging van de kwaliteit en verbetering van de smaken is Speciaalbier dan ook een oase in drankenland.
Voor Wassenaarsche Bierbrouwerij zit de uitdaging in het maken van specifieke Speciaalbieren van hoge kwaliteit. Niet tevreden met één versie, maar op zoek naar de juiste combinatie. Het ‘kwaliteitbrouwen’ vraagt goede registratie en zorgvuldigheid, met uiteindelijk tot doel ooit verschillende soorten bier in een productieproces te kunnen (laten) maken.
De naam Wassenaarsche Bierbrouwerij lijkt niet origineel en eenvoudig gekozen, het is echter een historisch gegeven dat er ooit, lang geleden, al een Wassenaars(ch)e Bierbrouwerij is geweest! Bij de sloop en herbouw van een woning in de Schoolstraat zijn er dan ook flessen en een krat gevonden met deze naam erop. Als geboren Wassenaarder is het dan ook voor de hand liggend deze naam met respect weer te gebruiken voor uitsluitend goed (echt) bier.
Meer informatie
www.facebook.com/wassenaarschebierbrouwerij