Skip to content

Mix 2 WVV blijft, tegen Leython, met moeite ongeslagen

1 februari 20133 minute read

Wassenaar – In wedstrijd 7 streed de Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging 2 tegen Leython een felle strijd uit om hun ongeslagen status te behouden. In het begin van de wedstrijd zag dat er heel pessimistisch uit. Leython overtroefde WVV die dan ook kansloos verloor, 15-25. In set 2 ging het gelukkig al een heel stuk beter. De ballen in het achterveld van Leython leverden WVV de nodige punten op en bleef zo met 16-16 en 19-19 naast Leython.. Maar helaas toch 21-25 setverlies.

De omslag viel in set 3. WVV bleef nu aan de goede kant van de score, 22-19. Mede door enkele slimme plaatsballen van Wim Lemckert werd de setwinst met 25-19 binnengehaald.

Leython meende, in set 4, bij 14-21 de winst al binnen te hebben. Het WVV-team zette echter alles op alles om een naderend verlies te voorkomen. Naast het verdedigende werk van Ellen Vogelzang en Annemiek Bollen was het vooral invaller Ruud Meershoek, die met een puike servicebeurt de nodige punten verzamelde. Langzaam maar zeker sloop de score voor WVV richting Leython. Bij 23-23 was de stand waarachtig weer gelijk. En wat niet meer verwacht werd gebeurde toch….25-23 setwinst voor WVV. Bravo alsnog een 2-2 gelijkspel.

Het heren 1 team van de, had zoals verwacht, een flinke kluif aan Volcano uit Delft. Zoals aanvoerder Erik Gijsbers terecht opmerkte dat het met een belangrijke aanvaller minder in het team lastig spelen is. Hassan Meziyerh, nieuwkomer in het team kreeg de lastige opdracht om Kilian v.d. Kleij te doen vergeten. WVV begon zwak, komt in het geheel niet in haar spel, er ontstaat fout op fout. De nieuwe samenstelling van het team speelt hun daarbij parten. Volcano sluipt via 12-18 naar 16-19. WVV krijgt WVV op dat moment weer enig grip op de wedstrijd en komen tot 21-22 terug. Het mocht niet meer baten, 22-25, winst voor Volcano.

Door het goede begin in set 2, lijkt WVV via 14-11 en 19-14 op de setwinst af te steven.
Maar dan toch.. plots hapert er bij WVV iets. De goede smash werd node gemist. Volcano kruipt dichterbij en dichterbij. WVV stort in, 19-20. Ook de time out bracht daar geen verandering in. Daar waar WVV de setwinst werd het 22-25 setverlies!! Dan set 3?
Hoopvol was de start niet, 9-12. Vervolgens 14-19. Dat was de ommekeer en liet WVV zien waartoe zij in staat zijn. Het regende over en weer nog wel van de fouten maar WVV bracht de spanning met 19-19 volledig terug. Het werd alsmaar spannender….24-24 en 25-25.
Volcano meende de winst binnen bereik te hebben. WVV dacht daar uiteraard anders over en warempel, 27-25, de setwinst. Verwacht werd dat set 4e eveneens voor de moedig strijdende WVV-ers zou zijn. Helaas zag Volcano dat heel anders.Want wat WVV ook probeerde de wedstrijd wilde niet in hun voordeel kantelen, 17-25 verlies. Oeps toch een beetje onverdiend 1-3 verlies.

Ook volleyballen bij WVV. Bel secretaris Ger van Weerlee, tel 070-5111037 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Tags

VolleybalWassenaarWVV
Gerelateerde artikelen
Back To Top