Ga naar hoofdinhoud

Containers gearriveerd bij Dinka School

3 februari 20133 minute read

Wassenaar – Eindelijk is het zover ! De containers zijn gearriveerd bij de Dinka School en staan netjes voor de school geparkeerd. We hebben er drie dagen over gedaan om de containers uit te pakken en weer in te pakken.

Dit moesten we doen omdat er in de school nog geen mogelijkheid was om spullen in te zetten. De computers moesten er als eerste worden uitgehaald, omdat deze in de containers te heet zouden worden. Ook alle kleding is eruit gehaald om alles alvast uit te gaan zoeken. De computers en kleding zijn allemaal veilig in de schuur bij Eriq en Kimberly thuis gezet en de containers zijn voorlopig dicht gelast totdat het eerste klasje gaat starten. Dit moeten we doen om diefstal te voorkomen, ondanks dat er twee dappere Masai krijgers de boel bewaken.

Toen de containers arriveerden in de haven van Tanga waren er even wat problemen waarvan we het toch echt wel benauwd kregen. De medewerkers in de haven vertelden ons dat er problemen waren met het verwerken van de gegevens van de containers in het computersysteem. Dit heeft een tijdje geduurd, maar gelukkig is alles uiteindelijk wel goed gekomen. Eriq is naar Tanga afgereisd om alles in de gaten te houden om te voorkomen dat er spullen gestolen zouden worden tijdens de controle in de haven. Hij heeft twee dagen naast de containers gezeten, terwijl de mannen van de haven baalden dat ze in de gaten gehouden werden.

Wij zijn ontzettend blij met de containers, dit geeft nu echt het gevoel dat de opening van de school dichtbij is. De meubels, computers, keukenmateriaal, speelgoed, kleding, trouwjurken, etc., alles is goed aangekomen !! Vanuit Tanzania willen we iedereen die heeft bijgedragen aan het vullen en vervoeren van de containers ontzettend bedanken. Jullie kunnen je wellicht niet voorstellen wat dit voor ons, voor de school en voor de kinderen betekent. Heel, heel veel dank daarvoor.

Run for Rio organiseert haar eerste jubileumactie
Terwijl in Tanzania de containers worden uitgepakt gaat Run for Rio in Wassenaar door met het verzamelen van financiële middelen voor de Dinka School. In 2013 gaat Run for Rio weer diverse acties houden. In januari was daar al een eerste bijeenkomst, waar een vijftigtal geïnteresseerde Wassenaarders op af kwamen. Er werd verteld over de bouw van de Dinka School aan de hand van een aantal mooie actuele foto’s. Aansluitend was er een borrel en een loterij. De middag liet een leuke opbrengst zien, die aangevuld werd met de spaarpot van de fietsclub over 2012.

Bridgedrive
De volgende actie van Run for Rio is een bridge drive op vrijdag 15 februari aanstaande. Er hebben zich al 27 paren aangemeld, maar huize Willibrord heeft plaats voor nog meer bridgers. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom op deze gezellige avond, waar mooie prijzen kunnen worden verdiend met kaarten, maar ook met een fraaie loterij. U kunt zich voor de bridgedrive opgeven bij Bep Bellekom, telnr 070-5113036, email bep.bellekom@gmail.com

Tags

DinkaRun for RioWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top