Skip to content

Spaanse kindermode in Spanje

22 februari 20133 minute read

Wassenaar – Iedere baan heeft zijn leuke en minder leuke kanten. Het leuke van het hebben van een webshop in Spaanse merken kindermode is, dat je nogal eens in Spanje ‘aan het werk’ moet. Zo reisde ik laatst met een vriendin naar Valencia voor de Spaanse beurs FIMI. Kinderkleding en babykleding merken, voornamelijk uit Spanje, presenteerden hier hun herfst/wintercollecties voor volgend jaar.

Creatief en sociaal Spanje
Daar stonden we dan, voor de deur van FIMI, waar de ene na de andere hippe Spaanse naar binnen paradeerde. Het was wel duidelijk dat hier serieus aan fashion werd gedaan. Kunst was rijkelijk aanwezig, bij de ingang was een gigantisch kunstwerk geplaatst, houten planten met bloemen, waarbij op elke bloem een ander hip merk zijn schoenen tentoonstelde. Creatief en ook schattig was de kinderwensmuur, Pinta tus sueños, waar kleintjes met wascokrijtjes hun dromen konden uitbeelden. Zoals we van Spanje gewend zijn was de beurs naast hip en creatief ook sociaal. Groepen met minder budget konden zich ook presenteren. Zo was er de See Me, een project waarbij studenten van mode-opleidingen uit Valencia en Madrid hun collecties presenteerden. Daarnaast was er de Pop-up Market, stands bestaande uit tafeltjes met handgemaakte producten, waar de kleine ondernemer ook een kans kreeg zich in de kijker te spelen.

Catwalkshows
’s Middags vonden de catwalk shows plaats. Wat een zinderende shows, de energie spatte er van af! Het Spaanse merk Larrana opende met wolken stoom waaruit kinderen met koffertjes stapten, gehuld in kleding in de stijl van treinuniformen en nostalgie van oude treinstations. Verrassend was de lijn Jo&Jo met romantische pastelkleurige breisels voor jong volwassenen van het Spaanse merk Grupo Larrana. Helemaal super was het resultaat van de samenwerking van het merk Foque met Swarovski, in plaats van pailletten waren hier elementen van Swarovski gebruikt, wat in combinatie met de beige kleding een glossy effect gaf. Ideaal voor de Wassenaarders met wat meer budget ;). Last but not least gaf het merk Barcarola een spectaculaire show weg door zilverpapiertjes door de lucht te laten dwarrelen die sneeuw moesten voorstellen. Samen met de achtergrond van besneeuwde bergtoppen en de prachtige warme sjieke winterjassen en het warme kleurengebruik een betoverend geheel. Naast kinderkleding werden er dit keer voor het eerst ook catwalk shows gepresenteerd van Spaanse schoenenmerken, in dit geval Oca Loca en Lea Lelo. De show werd zoals het Spanje betaamd afgesloten met een feestje. Met het liedje Gangnam Style kwamen alle modellen weer op en werd er in stijl gestampt en gedanst op de goede afloop.

Modetrends
Kindermode trends herfst- winter 2013 die ons opvielen waren strokenrokjes, gebruik van pailletten en harige en gebreide stofjes. Ons nieuwe merk Bóboli toonde een hippe collectie van vrolijke bloemenprintjes met opvallend gebruik van twee diverse prints op hetzelfde jurkje. Pastelkleuren zagen we ook weer terug, die zomer 2013 ook in zijn. Voor deze zomer zien we vooral contrasterende kleuren, dus combinaties tussen wit met zwart, maar ook wit met rood in de sailor-look. Gezellige fluortinten zijn nog volop aanwezig, en de dierenprints zijn gelukkig ook nog niet verdwenen!

Bij Spaansekinderkleding hebben wij nu ook de nieuwe collectie zomerkleding binnen! Wij verkopen kinderkleding, babykleding en hippe accessoires uit Barcelona maar ook baby-accessoires voor de allerkleinsten. Alles van Spaanse merken! Om de nieuwe collectie te vieren, bieden wij de lezers van Wassenaarders een korting van 10%. Gebruik hiervoor kortingscode zomer10, te gebruiken vanaf vandaag tot en met 22 maart 2013. Welkom in de shop Spaansekinderkleding.nl, ook voor babykleding!

Tags

KindermodeSpanjeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top