Skip to content

De Wassenaarse Volleybal Vereniging en haar kampioenen

4 april 20133 minute read

Wassenaar – Deze maand loopt de competitie van de Nederlandse Volleybal Bond op zijn eind. De maand dus waarin de kampioenen bekend zullen worden. De Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV) speelt met vier teams in de competitie mee. Hoe staan onze teams er voor.

Het WVV Herenteam heeft op dit moment 26 punten uit 10 wedstrijden. Het team moet nog twee keer tegen Volcano 2 spelen. Met de volle winst uit deze wedstrijden komen de heren op 34 punten. Dat is er dan één meer dan koploper Volepo die al is uitgespeeld. Maar de nummer twee in deze poule, Volcano 1, heeft evenveel punten als de WVVers en moet nog drie wedstrijden spelen. Bij de volle winst komen zij dan op 48 punten. Aanvoerder Erik Gijsbers zegt dat zijn team, als zij de volle winst halen uit de laatste twee wedstrijden, in theorie nog kampioen kan worden. Maar dan moet Volcano 1 wel steken laten vallen. Het spel van de WVV heren is in opgaande lijn. En het team, dat vorig jaar nog kampioen was, heeft klasse genoeg. Dus het wordt een spannend slot in de herenpoule.

Het WVV Mix 1 team heeft nu 37 punten uit 14 wedstrijden en moet nog twee wedstrijden spelen. Bij maximale winst komt zij 45 punten. De tegenstanders zijn VCS 2 en koploper Merenwijk 1. Merenwijk 1 staat op 42 punten en kan bij volle winst tegen Gemini/Kangeroes, dat in de onderste regionen van deze poule verkeert, al kampioen zijn. Aanvoerder Jan Rijskamp heeft nog hoop op het kampioenschap als de laatste twee wedstrijden gewonnen worden en Merenwijk punten laat liggen.

Het WVV Mix 2 team heeft thans 36 punten uit 12 wedstrijden. De twee resterende wedstrijden gaan tegen Leython 3 en Novo 1. Bij maximale winst heeft dit team 44 punten. Koploper VCO 2 heeft nu 1 punt meer, maar ook 1 wedstrijd meer gespeeld. Zij kan met nog 1 wedstrijd te spelen op 41 punten komen. Voor Mix 2 liggen dus grote kansen op het kampioenschap. Ambitieuze aanvoerder Daiva Oliehoek hoopt daar dan ook op. Zij heeft met Marcel, Joris, Wim, Ellen, Djoeke en Peggy een goed ingespeeld team. Dus dat moet lukken.

Het WVV Meisjesteam staat met 13 punten uit 7 wedstrijden in de middenmoot. Met nog drie wedstrijden zouden zij op 25 kunnen komen. Bij die drie wedstrijden staat die tegen Leython 1 op het programma en die heeft er al 28. Dus voor dit team zit er geen kampioenschap in. Coach Catherine Monroe vindt dat het meisjesteam veel te laag staat. Het team heeft behoorlijke kwaliteiten. Zij was echter erg gehandicapt omdat veel speelsters niet konden spelen. Het worden dus spannende weken voor de WVV teams. We houden u op de hoogte.

Programma deze week: vrijdag 5 april in sporthal De Schulpwei aanvang 20.30 WVV Mix 1 tegen VCS 2 en zaterdag 6 april Leython 1 tegen WVV Meisjes.

Info WVV op www.wvv-wassenaar.nl of bij secretaris Ger van Weerlee 070-5111037.

Tags

VolleybalWassenaarWVV
Gerelateerde artikelen
Back To Top