Ga naar hoofdinhoud

Opzienbarende winst voor WVV mix 1

12 april 20133 minute read

Wassenaar – De wedstrijdteams van de Wassenaarse Volleybal Vereniging naderen het einde van de competitie en de daarbij stijgt de spanning…want wie wordt er kampioen?

Voor WVV zijn de Mix 1 en Mix 2 teams met nog 2 wedstrijden nog volop in de race. Voor de Mix 1 stond de strijd tegen VCS uit Sassenheim nog op het programma. Om de kans op het kampioenschap te behouden was het zaak de volle winst te pakken. VCS echter is sinds jaar en dag een lastige tegenstander en dat zouden de WVV-ers ook ondervinden. Niet is set 1, want de WVV-ers gebrand op het gewenste resultaat, vlogen er vanaf de eerste service al direct in. VCS wist niet waar te zoeken, Wow hé, 25-12 setwinst voor WVV. In set 2 viel Jan Rijskamp met een lichte blessure en bij VCS kwam een fanatieke speler het veld in. Zo hé, het werd het direct een andere wedstrijd. Josh Adie die zijn eerste wedstrijd in het tenue van WVV speelde genoot van het inspannende spel. VCS nam brutaal een 12-16 voorsprong op. In de daarop volgende opslagbeurt wist Mathieu Prins dat evenwel geheel teniet te doen en zelfs om te buigen in een 20-16 voorsprong. Setwinst bij 25-21. Annemieke Bollen kon in set 3 ook voor het eerst haar krachten te meten in de WVV Mix 1. Het ging prima en zorgde voor een goede aanloop die de setwinst bracht bij, 25-18. De 4e set 4 met het WVV team op volle ‘oorlogsterkte’, bevatte zinderende spanning met volop gave balwisselingen. Een genot om als toeschouwer naar te kijken. Het ging lang gelijk op maar de resoluute aanvallen van WVV gaf in deze fase de doorslag, 25-21 met als gevolg de opzienbarende 4-0 overwinning.

Het meisje A1 team had het tegen de meisjes van Leython bijzonder moeilijk. Ze werden, zo als dat heet, niet weggeslagen want in set 1 was het dan wel zelfs nipt 27-25 maar het werd uiteindelijk wel 4-0 verlies.

Wij hebben gewonen, 4:0 !! Het was aanvoerster Daiva Oliehoek die vol trots melde dat de WVV Mix 2 met de cijfers 22-25, 18-25, 19-25 en 22-25 tegen Leython een schitterende overwinnen hadden behaald. Een heerlijke wedstrijd we moesten vechten voor elk punt en dat was het leuke van de wedstrijd maar dat WVV-ster Ellen Vogelzang in set 3 aan haar elleboog gewond geraakte was minder. De elleboog flink ingetapete heeft ze toch de wedstrijd kunnen uit te spelen. Wat Leython ook probeerde ze zagen geen kans gebruik van te maken van de blessure bij Ellen. Het gevecht met VCO om de koppositie blijft dus onverminderd gaande. Indien WVV in hun laatste wedstrijd tegen NOVO 2 punten weet te behalen zijn zij de kampioen.

Programma: 13 april: Gemini MA 1 – WVV Ma 1 en 15 april: Volcano H2 – WVV H1 in Delft.

Ook zin in Volleybal? Kijk op www.wvv-wassenaar.nl of bel Ger v. Weerlee, 070-5111037.

Tags

VolleybalWassenaarWVV
Back To Top