Herenteam Wassenaarse Volleybal Vereniging op stoom

16 april 20132 minute read

Wassenaar – In ėén van de laatste competitiewedstrijden was Volcano 2 uit Delft de tegenstander van het WVV Herenteam. Dat trad voltallig aan met Erik, Joris, Mathieu, Kilian, Hans en Hassan. Dat wordt een makkie dachten de heren. En zo leek het in de eerste set ook te gaan. Na een goed begin en een klein dipje werd deze set met 25-18 binnengehaald. Dus de tweede set met dezelfde instelling gestart. Maar Volcano dacht er anders over. En zo ging de strijd gelijk op. Na 16-12 voor WVV gaf Volcano gas en stopte pas bij 20-25.

In set drie speelde de WVV ers wisselvallig. Bij 11-10 ontstond een fel volleybalgevecht. Lange ralleys, smashes over en weer, de vonken vlogen er af. WVV kwam als overwinnaar uit dit gevecht en stoomde op naar 21-15. Mede dankzij een goede verdediging van Mathieu Prins die met enorme snoekduiken de bal van de vloer haalde werd de stand van 25-19 bereikt.
In de vierde set bereikte WVV al snel een voorsprong van 8-2. Maar Volcano toonde veerkracht en kwam langszij en ging meteen door naar 14-16. De vermoeidheid ging nu bij WVV een rol spelen, maar gelukkig ook bij Volcano. En zo haalde de WVV ers via 22-17 toch ook de vierde set binnen. Een 3-1 overwinning met goed volleybal. A.s. maandag volgt de return in Delft waarmee het herenteam deze competitie afsluit met een eervolle derde plaats.

Meisjesteam
Het meisjesteam speelde zaterdag in Voorschoten tegen Gemini/Kangeroes. En de meisjes speelde een zeer verdienstelijk potje volleybal. De eerste set werd op het gemak gewonnen met 10-25. Dat lukte ook bijna in de tweede set. Maar helaas trok Gemini aan het langste eind met 25-23. Maar er zat meer in voor de meisjes. En dat begrepen zij ook, want set drie werd binnengesleept met 22-25. Dus nu de vierde nog en dan was de winst binnen. Tot 18-18 ging het gelijk op, maar toen bleek Gemini toch nog wat in huis te hebben. Daardoor wonnen zij deze set met 25-18. Zoals gezegd een verdienstelijk potje volleybal dat toch nog een gelijkspel opleverde. Ook de meisjes spelen nog één wedstrijd en zullen op de vierde plaats eindigen.

Programma: vrijdag 19 april in sporthal De Schulpwei, aanvang 20.30 uur: WVV Mix 1 tegen Merenwijk 1, WVV Mix 2 tegen Novo 1 en WVV Meisjes tegen InUpGo.

Zaterdag 20 april in sporthal De Schulpwei, aanvang 13 uur: Het WVV Lente Vreugdtoernooi 2013. Komt allen kijken.