Skip to content

Sfeervol en sportief ‘Lente…Vreugd Toernooi’ bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging

26 april 20133 minute read

Wassenaar – Zaterdag, 20 april bracht de Wassenaarse Volleybal Vereniging, in sporthal “De Schulpwei”, bijna 100 sporters bijeen voor het 2e “Lente…Vreugd toernooi” Een pracht van een sportfestijn waar, door 16 teams, om de alom bekende eer werd gestreden. Gelegenheidteams onder de veelzeggende namen als ‘Sneeuwklokjes’, ‘Bloembollen’ en de ‘Fifties’ “vochten” tegen elkaar een robbertje op het volleybalveld.

Voor een enkeling de eerste keer dat een volleybal bal werd vastgehouden. De vreugde van het volleybalspel waar de sportiviteit hoog in het vaandel stondwas aan de gezichten af te lezen. Na vier uur lang inspannende strijd konden Peggy Verweij en Ruud Meershoek die binnen WVV voor de organisatie op zich genomen hadden, de eindstand opmaken. Het was WVV voorzitter Erik Gijsbers die aan de teams ‘Beachers’ bij de gevorderden, de ‘GZB 2’ bij de beginners de 1e prijs en aan ‘De CAKkers’ en ‘Irene Eerhard’ de troostprijs uitreikten. Al met al een grandioos gebeuren waar al direct om een vervolg in het 3e toernooi werd gevraagd.

KAMPIOEN!!
Het Mix 2 team van WVV kon na een welverdiende 4-0 overwinning op het team van NOVO uit Noordwijk dan eindelijk feestvieren. Reeds voordat de wedstrijd begon was de spanning al te snijden. Bij het WVV team bestaande uit Daiva Oliehoek, Djoeke Adimi, Ellen Vogelzang, Marcel v.d. Velde, Wim Lemckert, Robert v. Adrichem (verhinderd) en super invaller Hans v.d. Kleij, gierden, bij de een wat meer dan de andere, de zenuwen door het lijf!! De WVV-ers ondanks de ‘stress’ goed bij de les. De eerste balwisseling waren al meteen raak. NOVO kreeg ‘alle hoeken van het speelveld’ te zien. Winst met 25-13 en 25-19 in set 1 en 2 en ja hoor, de 2 vereiste punten zijn binnen, dus de WVV Mix 2 is KAMPIOEN. Vergezeld van een vreugdedans klonk er luidkeels een kreet van blijheid door de sporthal. Een ronduit geweldige prestatie zeker omdat het met de nodige blessures en ander pech niet allemaal vanzelf ging. De spanning was er af maar de WVV-ers bleven hun niveau behouden en via 25-28 en 25-11 werd de 4-0 winst behaald. Met een voorsprong van 3 punten kwam WVV aan kop van de ranglijst. WVV Mix 2 van harte geluk gewenst met jullie kampioenschap…..BRAVO!

Meisjes
Ook de WVV meisjes MA1 en de WVV Mix 1 speelden hun laatste wedstrijd.
InUpGo was de tegenstander van de MA 1 meisjes. 11 jongedames van WVV zorgden ervoor dan het publiek een aantrekkelijke wedstrijd te zien kregen. In de eerste set al direct vuurwerk….Laura van Kuijk van WVV wist te bewerkstelligen dat in één service beurt een score van 11 punten werd behaald. Mede daar door een ruime winst, 25-12. In set 2 moest WVV er flink aan trekken, 9-17 achter. Op inzet alsnog 29-27 winst. De 25-20 en 25-19 in de volgende sets bracht een 4-0 overwinning.

De WVV Mix 1 behaalden, tegen de kampioenen Merenwijk Mix 1, met de setstanden 26-28. 25-19, 14-25 en 25-10, een verdienstelijk gelijkspel, 2-2.

Ook zin in Volleybal? Kijk op www.wvv-wassenaar.nl of bel Ger v. Weerlee, 070-5111037

Tags

VolleybalWassenaarWVV
Gerelateerde artikelen
Back To Top