Ga naar hoofdinhoud

EHBO examen Montessorischool Wassenaar

20 juni 201348 second read

Wassenaar – Afgelopen maandag avond was het zover: Voor de 24 kinderen uit groep 8 van de Montessorischool in Wassenaar was het een spannende avond. Samen met hun ouders en de aanwezige leerkrachten van de bovenbouw hebben de kinderen deelgenomen aan het EHBO examen.

Het examen bestond uit het praktische gedeelte waarin o.a het verbinden, een stabiele zijligging en het omdoen van een mitella goed werd uitgevoerd. De aanwezige examinatoren hebben de kinderen beoordeeld op hun kennis en vaardigheden.

Zo werden de kinderen bevraagd op hun kennis over brandwonden, spijsvertering, bloedsomloop en wat te doen bij mogelijke vergiftiging.
De aanwezige ouders werden actief betrokken en mochten ook ‘slachtoffer’ zijn. Voor hen was het ook een leerzame avond.

De avond is afgesloten met het uitreiken van de diploma’s door meneer Menges en EHBO docent Ton Hogewoning. Met veel kennis en een juiste houding in geval van hulp en nood kunnen onze kinderen ook met deze kennis weer een stapje zelfstandiger de wereld in.

Tags

EHBOMontessorischoolWassenaar
Back To Top