Skip to content

GroenLinks steekt Zuidwijk een hart onder de riem

1 september 20132 minute read

Wassenaar – Antoon Claassen: “Behoud groene buffer is van wezenlijk belang” In 1406 is voor het eerst sprake van Zuidwijk, waar Liesbeth Hessels afgelopen week ruim dertig groene activisten van het Bewonersgroepenoverleg RijnlandRoute ontving. Zij beheert met haar man Zuidwijk aan de oostkant van de Rijksstraatweg, de oudste buitenplaats van Nederland. GroenLinks-fractievoorzitter Antoon Claassen reikte er twee groene linten uit. Eén aan Liesbeth Hessels als eerbetoon voor het beheer van de buitenplaats en voor haar inzet voor het behoud van de groene buffer en de andere aan Fred Holvast, die zich als voorzitter van het Buurtschap Zuidwijk tot het uiterste inspant om het poldergebied open en groen te houden.

Behoud de groene buffer
“De gelauwerde Liesbeth Hessels en Fred Holvast staan beiden model voor de inzet van de mensen van het Bewonersgroepenoverleg RijnlandRoute, die zich inzetten voor het behoud van de groene buffer en de ecologische verbinding tussen de duinen en het Groene Hart. Daarmee keren zij zich tegen de aanleg van de vierbaans snelweg door de polders van Wassenaar en Voorschoten”, aldus Antoon Claassen. Amper een week geleden schrapte de provincie de ecologische verbinding, nota bene omdat die moeilijk is aan te leggen. Dat is precies de reden dat de verbinding hard nodig is voor plant en dier.

Wijk- en buurtverenigingen kiezen voor groen
In zijn dankwoord prees Fred Holvast het werk van het Bewonersgroepenoverleg. “Het gaat erom dat we het groen behouden voor nu en voor later”, aldus de voorzitter van het Buurtschap Zuidwijk. Hij zag het groene lint op zijn revers dan ook als een eerbetoon aan het Bewonersgroepenoverleg, waarin liefst een kleine dertig wijk- en buurtverenigingen uit de regio samenwerken om het poldergebied van Wassenaar en Voorschoten open en groen te houden.

Na de uitreiking van het groene lint bewonderden de actievoerders onder deskundige leiding de buitenplaats, die jaarlijks veel bezoekers trekt, ook van buiten onze grenzen.

Tags

GroenLinksWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top