Ga naar hoofdinhoud

Groenlinks verzet zich met motie tegen tariefsverhoging Avalex

24 september 201355 second read

Wassenaar – “Terecht zijn de burgers boos over de voorgenomen tariefsverhoging van Avalex”, zegt Antoon Claassen, fractievoorzitter GroenLinks, “ik dien dan ook een motie in om de verhoging te voorkomen.” In de motie vraagt de fractie aan de Wassenaarse leden van het algemeen bestuur van Avalex om tegen het besluit van het dagelijks bestuur te stemmen, dat per 1 januari a.s. voor het ophalen van grof vuil liefst € 30 wil vragen – een verhoging van 58%.

Tegelijkertijd verlangt de motie van het College om het afvalbedrijf te laten weten, dat het niet instemt met de extreme tariefsverhoging. Antoon Claassen: “Vorig jaar heeft GroenLinks het miljoenenverlies van Avalex naar buiten bracht. Hierop heeft het College bij herhaling gezegd dat het verlies onder geen beding tot een verhoging van de tarieven tot gevolg zou hebben en nu komt als een duveltje uit een doosje die 58% extra uit de bus. Dat kan natuurlijk niet.” De groene partij vindt, dat het College niet A kan zeggen en B doen. “Dus lijkt het me voor de hand liggen, dat de burgemeester en de wethouders zich met mij tegen de verhoging keren”, besluit Antoon Claassen.

Tags

AvalexGroenLinksWassenaar
Back To Top