Ga naar hoofdinhoud

Brandweer Wassenaar trekt alles uit de kast met de jaarlijkse open dag

13 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Gisteren zaterdag 12 oktober was het weer tijd voor de jaarlijkse open dag van de Brandweer Wassenaar. Ook dit jaar hadden ze weer alles uit de kast getrokken om de bezoekers, jong en oud te vermaken.

Voor de kinderen waren er verschillende leuke activiteiten zo was er de mogelijkheid om met een poederblusser zoals u die vaak in gebouwen aan de wand ziet een brandje te blussen. Kinderen werden in een brandweerjas gehesen en niet te vergeten een echte brandweerhelm veiligheid boven alles. Naast deze blustechniek konden de kinderen ook met een echte brandweerspuit proberen een houten huisje of houtenbordjes die samen het woord brandweer vormde om te spuiten.

Men kon natuurlijk ook een kijkje nemen in de kazerne waar nu een groot springkussen was neergezet waar de kinderen zich lekker konden uitleven. Ook kon je hier op de foto voor een ‘green screen’ zoals dat heet. Met de computer kon er dan een vlammenzee achter je foto geplakt worden en leek het net of je midden in de vlammenzee staat.Naast de brandweerauto’s waar je een kijkje in mocht nemen waren er ook een ambulance en politieauto aanwezig. Ook deze voertuigen werden door de kinderen met veel interesse bekeken. In de politieauto mocht je zelfs de sirene aanzetten en zeg nou zelf iedereen heeft dat toch wel eens willen doen!DSC 0112

Over de hele dag waren er ook verschillende demonstraties zoals vlam in de pan, auto in de brand en iemand bevrijden uit een auto na een ongeval. Een interessante en leuke dag dus bij Brandweer Wassenaar. Wij maakte een fotoreportage die kunt u hier bekijken.

Tags

BrandweerOpen DagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top