Skip to content

De Wassenaarse Volleybal Vereniging in gesprek met Wim Lemckert

23 oktober 20134 minute read

Wassenaar – Ik ben Wim Lemckert, 59 jaar oud. Geboren in Bilthoven maar vanaf mijn 20e voor Unilever (Key Accountmanager) op diverse plaatsen in het land gewoond. Sinds 2003 ben ik in Wassenaar gaan wonen bij Annemiek. Komende uit een zakenfamilie was het nog altijd mijn wens om zelfstandig te zijn en een eigen bedrijf te beginnen. REMAX had in Nederland al zo’n 100 kantoren maar in Leiden nog niet. De ultieme uitdaging dus.

Wat is je (actieve) loopbaan in het volleybal?
Ben pas beginnen te volleyballen rond mijn 24e in Midwoud (VV Schorpioen) een dorpje bij Hoorn. Speelde daar competitie en zat na een paar jaar ook in het bestuur van de vereniging. Daarna verhuisd naar Oudesluis, een dorpje bij Schagen, welke nog geen Volleybalvereniging had. Daar een mix-team (recreanten) opgezet met na verloop van tijd bijna 20 leden. Lijkt niet zoveel echter als je je realiseert dat het dorp uit 800 inwoners bestond kijk je daar anders tegenaan. Daarna nog een jeugdteam met 7 spelers samengesteld waarmee we de competitie ingingen. Helaas door te kort aan aanwas van onderuit heeft dit jeugdteam maar een jaar of drie mogen spelen.

Wat vindt je van de Wassenaars Volleybal Vereniging?
Laat ik voorop stellen dat ik het enorm naar mijn zin heb bij WVV. Het spelniveau is goed en de onderlinge contacten zijn prima. De trainingen zijn onder de bezielende leiding van Wil Westgeest over het algemeen goed bezocht. Het is niet zo’n grote vereniging, dit heeft uiteraard zijn nadelen maar kent zeker ook zijn voordelen. Je kent elkaar goed en weet wat je aan elkaar hebt. Ook het borreltje met een hapje op de 1e woensdag van de maand is altijd gezellig evenals de competitiewedstrijden. (vorig jaar kampioen)

Je bent naast lid ook sponsor van WVV.
Ja, dat klopt. Een vereniging heeft altijd gebrek aan sponsoren daarom leek het mij een goed plan WVV te steunen. Uiteraard ook een beetje eigenbelang daar mijn REMAX Makelaarskantoor toen nog niet zo bekend was. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Inmiddels zijn wij marktleider in Leiden en omgeving en hoop ik dat WVV net zo groot gaat worden.

WVV heeft nieuwe leden nodig. Kun je daaraan een bijdrage leveren?
Ten eerste moet ik zeggen dat het bestuur van WVV zeer actief is met o.a. de ledenwerving maar ook met andere zaken. Zo ook laatst weer met een kraam op de Langstraat. Het is echter in deze tijd verschrikkelijk moeilijk mensen aan je te binden. Vrijwel iedere vereniging heeft hier last van. Of dit komt door de economische teruggang of de individualisering ik weet het niet. In de dorpen waar ik woonde gingen we de scholen langs met folders en gratis proeftrainingen. Dit resulteerde in extra leden. Je kunt ook denken aan een Open Huis op een willekeurige zaterdag, nieuwe bewoners in het dorp aanschrijven, Ouder-Kind dag organiseren. Er zijn diverse mogelijkheden. Nieuwe leden krijgen nu al een korting op de contributie en een mooie gratis sporttas.

Hoe zie je de toekomst van WVV en wat wens je de vereniging toe?
Uiteraard wens ik de vereniging een zeer goede tijd toe en hoop dat het ledental weer zal toenemen. Ik kan jong en oud aanraden eens te komen kijken, op een woensdagavond rond acht uur in de Schulpwei, en eventueel viermaal, op proef mee te spelen. Tenslotte wil ik het bestuur bedanken voor de vele vrije uren en werk welke ze in de vereniging steken. Helemaal TOP.

Dus kom ook bij WVV. En ga bewegen, dat is zo goed voor de gezondheid. Rick, Robert, Philippe en Nora gingen je dit seizoen al voor. Kijk voor info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee, tel. 070-5111037.

Tags

VolleybalWassenaarWVV
Gerelateerde artikelen
Back To Top