Skip to content

Aart van Sloten voert lijst GroenLinks aan

11 november 20133 minute read

Wassenaar – De dertigjarige Wassenaarder Aart van Sloten, die woonachting is in Kerkehout, voert de lijst van GroenLinks aan bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart. “In Aart van Sloten hebben wij een jonge en betrokken politieke leider, die uitstekend in staat is om GroenLinks de komende aren aan te voeren”, benadrukte Christien Duhoux, voorzitter GroenLinks. Aart van Sloten voegde eraan toe, dat hij een man van de inhoud is, die ver blijft van aandachttrekkerij en effectbejag. Aart van Sloten: “Wassenaar kan niet zonder GroenLinks.”

Jong en enthousiast
Ongetwijfeld is de geboren Scheveninger Aart van Sloten de jongste lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen. Jong en enthousiast. De Kerkehouter ziet het als zijn opdracht om een duurzaam- en sociaal geluid te laten horen in de raad of, zoals hij zegt: “het takenpakket van de gemeente wordt steeds groter dus het is van groot belang om onze stem te laten horen” Aart van Sloten studeerde baggertechnologie in Groningen en werkt op dit moment bij Rijkswaterstaat als beleidsadviseur watermanagement.

Ook de nummer twee op de lijst is een nieuw gezicht in de Wassenaarse politiek. De in Wassenaar geboren en getogen Pieter Kolff zal namens GroenLinks op de lijst staan volgend jaar maart. Pieter Kolff: “Na zestien jaar met één zetel in de raad is het tijd voor GroenLinks om voor de twee zetels te gaan, daar gaan we de komende maanden hard aan werken.”

Even kort als krachtig
Het verkiezingsprogramma van de groene partij is even kort als kernachtig. Het bevat drie hoofdpunten: groen, sociaal en werk . De economische crisis vraagt dat wij als gemeente werk maken van werk,zei afdelingsvoorzitter Christien Duhoux. “Daar leiden onze traditionele punten, sociaal en groen, beslist niet onder, in tegendeel. We willen wel dat ook de gemeente nieuwe wegen zoekt om mensen die hun baan verloren hebben aan het werk te krijgen. Daarom hebben we tijdens de begrotingsbehandeling voorgesteld een starterslening in te voeren om startende ondernemers snel op gang te helpen.”

Stel je voor
Op een goed bezochte en geanimeerde bijeenkomst in het buurtcentrum in Kerkehout kwam het altijd even creatieve GroenLinks dit keer niet opnieuw met een eigen krant uit, maar bood de aanwezigen het Stel je voor schrift aan. Een schrift waarin de groene partij een aantal wensen noemt en de burgers oproept om hun wensen kenbaar te maken. Wat te denken van: Stel je voor dat we honderd banen scheppen voor Wassenaarders die door de crisis hun werk verloren hebben. Of dat we ons afval nog beter scheiden. En wat te denken van dat we vaker op de fiets stappen om naar ons werk te gaan of boodschappen te doen. Gelukkig is er ook ruimte voor plezier: Stel je voor dat tien wijken een zomers straatfeest houden.

Tags

GroenLinksWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top