Olympia ’72 jeugd doet het goed

17 februari 20133 minute read

Wassenaar – Op dames 2 na speelde alle handbalteams van Olympia 72 dit week thuis in Sporthal de Schulpwei. De heren C junioren traden aan tegen de sterke jeugd van eredivisionist Hellas uit Den Haag. De Haagse jongens kwamen goed uit de startblokken en al snel keek Olympia 72 tegen een achterstand van 0-2 aan.

De Wassenaarse jongens, aangemoedigd door het veeltallig publiek, konden zich herstellen en al snel werd het een echte wedstrijd waarin beide ploegen fel streden voor de doelpunten. Door mooie doelpunten van Jesse Veelen, Wessel de Groot en Christiaan van Corstanje wist Olympia 72 met een ruststand van 5-6 de aansluiting te vinden. Na rust bleef het onverminderd spannend en vooral Maurits van der Holst blonk uit door enkele fraaie sprongschoten waarvan er twee doel troffen. In de slotfase bleef het onverminderd spannend maar helaas voor de Wassenaarders kon de gelijkmaker maar niet worden gescoord en werd uiteindelijk toch met 14-15 verloren. Het spelplezier was er niet minder om.

Meisjes C
Hierna was het de beurt aan de meisjes C junioren. Zonder wissels vanwege de vakantie werd gespeeld tegen de C meisjes van DIOS uit Den Hoorn. Al snel bleek dat Olympia 72 de betere ploeg was en door prima samenspel en doelpunten van o.a. Robin van Eeden en Esmee van Dun werd vrij makkelijk de overwinning behaald, eindstand 8-1 voor Olympia 72. De B-jeugd speelde hierna tegen Stompwijk 92 en ook in deze wedstrijd kwam Olympia 72 al snel op voorsprong (5 -0). Lotti Oostdam, Chimène v.d. Boog en Maaike de Jong scoorden er lustig op los. Helaas kon Maaike de Jong uiteindelijk de wedstrijd niet uitspelen en moest zij geblesseerd naar de kant. Maar ook met één speelster minder bleef Olympia 72 het spelbeeld bepalen. De wedstrijd werd eenvoudig door de handbalsters van Olympia gewonnen met 18-8.

Dames
Hierna was het de beurt aan de eerste seniorenteams. De dames traden aan tegen Westlandia uit Naaldwijk. Een ploeg die net als Olympia bestaat uit overgekomen junioren, dus een wedstrijd met veel jong talent en een snel en attractief handbalspel. Vanaf het begin bleken ook deze ploegen aan elkaar gewaagd en ging het scoreverloop gelijk op. Met prima sprongschoten van Anita van der Meij en valworpen van Sanne Smits wisten de dames van Olympia 72 goed door de Westlandse verdediging te breken. Helaas ontbrak de geluksfactor bij de Wassenaarse dames, enkele schoten van Paulien en Manon Vogels hadden een beter lot verdiend maar gingen helaas net naast. Met een stand van 7-8 voor Westlandia gingen de teams de rust in. Na de rust ging het spelbeeld ook gelijk op maar toch wist Westlandia langzamerhand uit te lopen. Uiteindelijk kwam de eindstand op 13-18, een verdiende overwinning voor Westlandia. Laatste wedstrijd werd gespeeld door de heren senioren van Olympia 72 die tegen het sterke EDH uit Delft moesten aantreden. Ook hier in de traditie van deze middag een gelijkopgaande partij in de eerste helft maar de routine en individuele klasse van enkele Delftse speler gaf de doorslag. Eindstand 17-24. Al met al een enerverende dag handbal!!