Skip to content

The Flying Dutchman

28 maart 20132 minute read

Wassenaar – International Storytellers Michael&Caja vertellen de legende van ‘The Flying Dutchman’. De vertelling wordt afgewisseld door persoonlijke verhalen van Caja en Michael. De vertelling is geheel in het Engels. De avond wordt afgesloten door een nagesprek o.l.v. The Expat Archive Centre.

VOC Kapitein Willem van der Decken vertrok in 1678 uit Terneuzen om via Kaap de Goede Hoop naar Indië te varen. Hij verliet zijn land zonder te weten dat hij nooit meer zou terugkeren.

Bé Swart (Michael’s grootmoeder) vertrok, vlak voor de 2e wereldoorlog, uit Indië naar Nederland; niet wetend dat zij door oorlog en onafhankelijkheid ook nooit meer zou terugkeren. Haar herinneringen aan het land van haar voorouders hield zij in haar hart verborgen. Michael probeert haar (en daardoor zijn eigen) Indische achtergrond te ontrafelen om zo volledig te begrijpen wie hij is.

Caja, geboren en opgegroeid in Abu Dhabi (UAE), keerde na een ongeluk in Nederland nooit meer terug naar haar geliefde woestijnland. Hoe kan zij in een haar vreemd land een nieuw thuis vinden?

M&C onderzoeken de grenzen van waarheid en fictie en werpen de vraag op: “Waar is thuis als je altijd onderweg bent?”.

Speellijst
Koninklijke Schouwburg (Paradijs), Den Haag
Reserveren www.theenglishtheatre.nl
Do 18 april – 20:30u
Vr 19 april – 20:30u
Za 20 april – 20:30u

Verdere data o.a.:
1 juni De Regentenkamer, Den Haag
17 november De Vertelschuur, Bloemendaal

Zie ook:
www.michaelandcaja.com

Tags

STETThe Flying DutchmanWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top