Skip to content

IJs en taart voor leerlingen en team Rijnlands Lyceum Wassenaar

15 januari 20142 minute read

Vandaag, woensdag 15 januari 2014, werd het Rijnlands Lyceum Wassenaar verrast met een plezierig bezoek: wethouder Fatma Koser Kaya kwam op bezoek. En ze kwam niet met lege handen. De Wassenaarse wethouder bracht een heerlijke taart mee om te vieren dat het Rijnlands het predicaat ‘Excellente School’ heeft gekregen.

Jan Leuiken, rector, ontving het predicaat op 13 januari jl uit de handen van minister-president Rutte en de staatssecretaris Dekker. In het totaal mogen zich in Nederland 23 scholen voor havo, vwo en gymnasium excellent noemen. In de regio Leiden zijn dat het Rijnlands Lyceum in Wassenaar en het Stedelijk Gymnasium in Leiden. In het basisonderwijs mag in onze regio ook de Nutsbasisschool in Voorschoten zich excellent noemen.

De school ontvangt het predicaat excellente school in het bijzonder voor de havo. De jury beloont daarmee de visie achter het havo-excellentiebeleid van het Rijnlands Lyceum gericht op “studie-en beroepskeuze, internationalisering, kunst en cultuur, en bèta (NLT). “ Daarnaast prijst de jury het dyslexiebeleid van de school. De jury schrijft over het Rijnlands Lyceum Wassenaar, havo en vwo, in haar rapport het volgende:: “De school is een uiterst gedegen school met uitstekende resultaten. De school is met name sterk op taalgebied. Zij stond aan de basis van het tweetalig onderwijs in Nederland”. In dit verband verwijst het rapport naar de toekenning van het “predicaat Senior TTO School” (vwo) door het Europees Platform en de invoering van het nieuwe vak Chinese Taal en Cultuur.

Rector Jan Leuiken is trots op zijn team, de leerlingen en de ouders: “We zijn samen excellent. 2014 kan voor ons niet meer stuk. Eerst een 8 voor de havo en 9 voor het vwo in de jaarlijkse scholenbeoordeling van professor Dronkers, en nu excellent! We hebben getrakteerd op taart voor het team en ijs voor de leerlingen. Ze hebben het verdiend.”

A.s. zaterdag, 18 januari a.s. houdt het Rijnlands weer een Open Dag voor leerlingen en ouders van groep 8. Zij kunnen dan kennismaken met de school, het team en de leerlingen. Vanaf 9.30 uur is iedereen van harte welkom!

Tags

rijnlands lyceum wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top