Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe warmtebeeldcamera’s voor Brandweer Haaglanden

16 januari 201444 second read

Wassenaar – Na het doorlopen van de Europese Aanbesteding voor nieuwe warmtebeeldcamera’s (WBC’s) is Kenbri Fire Fighting B.V. als winnende partij naar voren gekomen voor het leveren van WBC’s aan Brandweer Haaglanden en Hollands Midden. Tijdens een officieel moment werden vandaag twee WBC’s overhandigd aan Esther Lieben, regionaal brandweercommandant Haaglanden en Henk Meijer, regionaal brandweercommandant Hollands Midden.

De Veiligheidsregio’s Haaglanden en Hollands Midden hebben de handen in elkaar geslagen voor de aanbesteding van 95 nieuwe WBC’s. Alle tankautospuiten in beide regio’s worden voorzien van deze nieuwe WBC’s. De FLIR K50 warmtebeeldcamera van Kenbri Fire Fighting B.V. is tijdens een praktijktest als beste gewaardeerd door het voltallige testpanel van tien gebruikers.

Veilig optreden brandweer
De WBC’s dragen bij aan een veilig optreden van de brandweer, het snel vinden van personen en het detecteren van brandhaarden. De ingebruikname binnen de operationele dienst van de brandweer zal binnenkort plaatsvinden na een opleidingstraject.

Tags

BrandweerHaaglandenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top