Skip to content

Herkenbare beelden van Wassenaar van vroeger in Brandweermuseum Wassenaar

1 februari 201430 second read

Wassenaar – De kleine tentoonstelling “Bladzijden uit een onbekend boek” in Brandweermuseum Wassenaar laat een veertigtal afbeeldingen zien uit het fotoplakboek dat de oprichter van het museum, G.J. (Gerard) van der Mark (1866 -1946), in 1943 maakte.

Voor Wassenaarders is het een aangename ervaring om de afbeeldingen te zien van verdwenen en van nog aanwezige oude boerderijen en historische gebouwen van Wassenaar. Den Deyl, Zuydwijk, de Dorpskerk, Raaphorst, de Paauw, Duinrell, het dorp, de klip, Wittenburg, Santhorst, Oostdael en andere.

De tentoonstelling loopt nog tot begin mei. Het museum is open op zaterdag en zondag van 12 tot 16 uur en op afspraak. Raadhuislaan 22, 2242CP Wassenaar.

Tags

BrandweerMuseumWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top