Ga naar hoofdinhoud

Het Mixteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging weet nipt één punt te redden

5 februari 20142 minute read

Wassenaar – Het was 25 minuten later dan de geplande aanvangstijd van 21.00 uur toen op vrijdag 30 januari jl. het Mixteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging onder aanvoering van Jan Rijskamp de strijd aanbond met het Mixteam van Setumup uit Leimuiden.

De strijd was heviger en met voldoende spanning dan de setstanden doen vermoeden. Want zeker in set 1 waren er over en weer winstkansen. Zo wist Kirsten Harberink door fel en fanatiek serveren een eerder opgelopen achterstand (11-3) vrijwel in haar eentje ongedaan te maken tot 11-10. De WVV-ers verloren helaas dan toch weer de aansluiting en gingen alsnog met 25-20 de boot in. In de sets 2 en 3 was het vooral de aanval van Setumup (met een twee meter lange middenaanvaller) die het WVV lastig maakte. Ook serverend werden er helaas aan WVV zijde de nodige foutjes gemaakt. Dus met de standen 25-13 en 25-10 was dit iets om snel te vergeten.
Maar dan set 4. De WVV teamleden waren er hoe dan ook op gebrand om hun huid zo duur mogelijk te verkopen en als het even kon de setwinst binnen te halen. Het werd een pittige strijd. Verdedigend kwamen de WVV-ers nu een stuk beter uit de verf…. Hadden goed opgelet en vooral het spel van de aanvallers van Setumup werd door het blokwerk van Ruud Meershoek sterk aan banden gelegd. Ook de plaatsballen werden onderschept. Het ging WVV een stuk beter af. Tegen het einde nam de spanning tot grote hoogte toe. WVV meende al snel op rozen te zitten maar Setumup wist zich knap terug te vechten. In een zinderende slotfase waarbij zowel WVV als Setumup op setpunt kwamen was het uiteindelijk WVV-er Jan Rijskamp die de laatste twee punten wist te scoren en de setwinst met 26-28 wist binnen te halen.
Een 1-3 uitslag die, door vooral de laatste setwinst, niet voelde als een verloren wedstrijd.

Programma: donderdag 13 februari Volley 2B – WVV Heren.

Volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging dat is een hot item in 2014. Wie wil dat niet? Maak uw goede voornemens waar en kom spelen bij WVV en beweeg voor een goede gezondheid. Kijk voor info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee tel. 070 – 5111037.

Tags

VolleybalWassenaarWVV
Back To Top