Skip to content

Brandweeroefening met en op Adelbert College

7 april 201452 second read

Wassenaar – Twee keer per jaar houdt het Adelbert een ontruimingsoefening. Op donderdag 3 april vond de ontruiming plaats in samenwerking met de Wassenaarse brandweer. Tijdens de ontruiming is gebruik gemaakt van een rookmachine die een van de trappenhuizen volledig in de rook heeft gezet.

Dat hield dus in: aanpassing van vluchtroutes, iets wat bij een echte noodsituatie goed voorstelbaar is. Het doel is om de bedrijfshulpverleners ( de BHV) te oefenen in een snelle evacuatie, waarbij leerlingen en personeel veilig de school kunnen verlaten, om zich daarna op het sportveld te verzamelen. Voor de brandweer was deze oefening bedoeld om zich te oriënteren op het pand en de samenwerking met de BHV.

De gezamenlijke oefening is nu voor het eerst gehouden en we mogen constateren dat de BHV en de brandweer elkaar, als het om de veiligheid gaat, prima aanvullen. De ontruiming en de informatieoverdracht naar de brandweer verliepen voor de brandweer en het Adelbert naar tevredenheid.

Na de evaluatie kon teruggekeken worden op een goede gezamenlijke oefening die voor herhaling in aanmerking komt.

Ontruiming 7

Tags

Adelbert CollegeBrandweerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top