Aerofit Kampioen

20 april 20142 minute read

Wassenaar – Het zaalvoetbalteam van Aerofit is door een moeizame overwinning op Cafetaria ’t tonnetje kampioen in de Wassenaarse zaalvoetbalcompetitie geworden. Omdat een speler van ’t tonnetje zich vergist had in de aanvangstijd werd de wedstrijd begonnen met vier tegen vier.

De keeper van Aerofit stond in het begin van de wedstrijd redelijk ver voor zijn doel. En juist de keeper van ’t tonnetje maakte daar dankbaar gebruik van en wist twee keer van veraf te scoren. ’t Tonnetje ging dan ook verrassend aan de leiding en liep zelfs uit naar een 3 – 1 voorsprong. Inmiddels was de wedstrijd gewoon vijf tegen vijf. ’t Tonnetje had geen wissels en bij Aerofit zaten er wel drie op de bank die ook een stuk jonger waren. De ruststand was 3 – 3 en met die stand was Aerofit nog geen kampioen. En weer was het ’t Tonnetje dat op een 4 – 3 voorsprong kwam en moesten de jonge atleten van Aerofit alle zeilen bijzetten om de titel binnen te halen. Tien minuten voor het einde kwam Aerofit pas op voorsprong en was het ijs gebroken bij ’t Tonnetje. De wedstrijd werd uiteindelijk met 7 – 4 gewonnen door Aerofit en zij kregen het zeker niet cadeau van het goed verdedigende Tonnetje. Aerofit was dit seizoen de beste ploeg en heeft maar één wedstrijd verloren. Dat was tegen de kampioen van vorig seizoen De Schulpwei, dat op de helft van de competitie nog koploper was. De kampioen van vorig seizoen eindigde als derde en moest het team van Timmer- en onderhoudsbedrijf Dick Van Egmond voor laten gaan. De competitie zit er op en maken we nu een start met het bekerprogramma. Hierin spelen de bovenste zes teams van de competitie in poule A tegen elkaar en de onderste vijf teams in poule B tegen elkaar. Het afsluitende toernooi is op vrijdag 30 mei 2014.