Ga naar hoofdinhoud

Van Egmond op weg naar de titel

13 mei 20142 minute read

Wassenaar – Afgelopen vrijdagavond heeft Timmer­ en onderhoudsbedrijf Dick van Egmond een goede stap gezet richting de titel voor de A-­poule. Na winstpartijen tegen de kampioen Aerofit en angstgegner Torenstraat Advocaten, moest de Van Egmond combinatie dit keer tegen het altijd lastige Tonnetje.

Van Egmond liet de 1e helft gelijk zien waarvoor ze naar de Schulpwei waren gekomen, namelijk de 3 punten. Vooral Jorick Voogel en Mike van den Berg hadden het mes tussen de tanden. Jorick zette goed druk en dit resulteerde in 2 knappe goals. Rob van Noort deed de 1e helft nog wat terug door te scoren met voorafgaand zijn welbekende kap­ en draaibewegingen. De ruststand was 2­-1 en de spanning was voelbaar. Helemaal toen Hamza Chikhi begin 2e helft met een harde knal de 2-­2 maakte. Iets later wankelde de Egmondse verdediging. Het werd uiteindelijk een klutsgoal, want na 2 knappe reddingen van Bart Akerboom, scoorde Tonnetje uit de 3e poging. Dit was een wake­up call voor van Egmond. Guy van Vliet nam hierin het voortouw. Guy kreeg het op zijn heupen en scoorde met 2 fantastische rushes. Vooral het 2e doelpunt waar hij van links van het veld naar rechts overstak en iedereen passeerde inclusief de keeper, was van wonderschone kwaliteit. Met een stand van 4­-3 bleef Van Egmond doorvoetballen. Dat Van Egmond in 2014 pas 1 keer heeft verloren en goed kan voetballen, lieten ze zien bij de 5­-3. Rick Tolido zette de aanval op en na tikkie­takka aanval waarbij het hele team aan meedeed, lag de bal al achter de goalie van het Tonnetje. Het Tonnetje probeerde de druk nog voor een laatste keer op te voeren. Keeper Ferry de Meij liet zich nadrukkelijker zien met de aanvallen van het Tonnetje. Dat brengt altijd een risico met zich mee. Paul van Leeuwen profiteerde van het genomen risico en ontfutselde Ferry de bal. Eenvoudig scoorde hij zo in een leeg doel. Het was een attractief duel waarbij Van Egmond met 6­-3 de sterkste bleek. Over 2 wedstrijden zullen we weten of Van Egmond weer een prijs pakt. Volgende week wedstrijd nummer 1 tegen het afscheidnemende Party Rental Company. Het zal een mooie strijd worden tussen 2 rivaliserende topteams met een rijke historie. Komt u allen kijken om 19.00 in sporthal de Schulpwei.

Tags

Dick van EgmondWassenaarZaalvoetbal
Gerelateerde artikelen
Back To Top