Skip to content

Brandweer Haaglanden controleert 163 horecagelegenheden

20 juni 201453 second read

Wassenaar – Op 17 juni heeft Brandweer Haaglanden 163 horecagelegenheden binnen de regio gecontroleerd op brandveiligheid. De aandacht richtte zich voornamelijk op de brandveiligheid van de oranje versieringen. Daarnaast werd er gelet op de nooduitgangen die vrij moeten zijn, de blusmiddelen die gekeurd moeten zijn en of het maximaal aantal mensen binnen, niet de norm overschreed.

Over het algemeen vindt de brandweer dat de ondernemers op de goede weg zijn. Bij 127 gelegenheden bleek alles in orde te zijn.

Bij de controles werden bij zestien gelegenheden de oranje versieringen verwijderd, omdat die niet geïmpregneerd waren of omdat de vlaggetjes gevaarlijk hingen. In tweeëntwintig gevallen waren er problemen met de ontvluchting. Die varieerden van geblokkeerde vluchtwegen tot het niet branden van de bordjes ‘nooduitgang’.

Opvallend was dat bij elf horecagelegenheden de blusmiddelen niet gekeurd waren. Blusapparaten moeten eens per twee jaar gekeurd worden. Daarom raadt de brandweer aan om een contract af te sluiten met een gecertificeerd bedrijf zodat de keuring niet wordt vergeten.

De brandweer controleert de komende weken nogmaals de horecagelegenheden waar zij afgelopen dinsdag overtredingen aantrof.

Tags

BrandweerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top