Skip to content

Toegankelijkheidswisselprijs 2014

27 oktober 20142 minute read

Wassenaar – De jaarlijkse toegankelijkheidswisselprijs van de Stichting Gehandicapten Wassenaar (SGW) is dit jaar toegekend aan het meest toegankelijke restaurant. De winnaar is het bekende familierestaurant De Schulpwei aan de Katwijkseweg. De uitreiking vond plaats op 23 oktober door SGW voorzitter Pim van de Locht.

In de landelijke week van de toegankelijkheid heeft de SGW dit jaar de vele Wassenaarse restaurants onder de loep genomen. Slechts een kleine minderheid van hen heeft de beschikking over een gehandicaptentoilet. Meestal hebben deze restaurants tegelijkertijd ook veel aandacht voor een goede entree met een hellingbaan zonder trappen of hoge drempels. De SGW heeft ook gelet op andere punten, zoals de aanwezigheid van een goed aangegeven gehandicaptenparkeerplaats naast de ingang. Van groot belang is ook voldoende ruimte om rond de tafeltjes te bewegen en een gemakkelijke toegang tot het toilet. Het viel op dat de toegangsdeuren overal vrij zwaar gaan.

De Schulpwei kwam als beste naar voren. Bij de grote verbouwing hebben architect en eigenaar ruim aandacht besteed aan de toegankelijkheid en de doorgankelijkheid. Er zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen. Zo is restaurantbezoek goed mogelijk voor mensen die slecht ter been zijn of die gebruik moeten maken van een rolstoel, scootmobiel of rollator.

Mw. Mieke van den Berg heeft de wisselprijs in 2008 ter beschikking gesteld van de geldprijs die zij ontving van de Deylknotsen. Vorig jaar was de Kinderboerderij de winnaar.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top