Skip to content

Hockey’ers Adelbert in landelijke finale

10 april 20142 minute read

Wassenaar – Op vrijdag 4 april vonden de voorrondes plaats van het Shell hockeytoernooi. Na een bloedstollende finale tegen het Rijnlands Wassenaar wisten de “jongens bovenbouw” de landelijke finale te bereiken.

De eerste poulewedstrijd was tegen het Maerlant Lyceum. Onze jongens startten stroef en wisten elkaar nog niet lekker aan te spelen. Daarom bleven goals helaas uit. Gelukkig ging het verdedigend wat beter: ook de tegenstander scoorde niet. Totdat het in de voorlaatste minuut 0-1 werd. In de tweede wedstrijd tegen Gymnasium Novum ging het samenspel enorm vooruit. We wonnen deze wedstrijd glansrijk met 7-0. Daarna wachtte het Rijnlands Wassenaar. Het was een wedstrijd op het scherpst van de snede. Uiteindelijk ging het Rijnlands er met de winst vandoor: 2-3. Als laatste poulewedstrijd wachtte het Wolfert Lyceum uit Bergschenhoek. Ook in deze wedstrijd liet het Adelbert zich van zijn beste kant zien. We speelden onze tegenstander helemaal weg. Omdat het Gymnasium Novum in de andere wedstrijden punten had laten liggen, werden wij tweede in de poule. De kruisfinale tegen de nummer één van de andere poule werd glansrijk en met gemak gewonnen.

Finale
Nu wachtte ons nog de finale tegen -jawel- het Rijnands Lyceum! Het Adelbert begon sterk, maar toch waren het de Rijnlanders die als eerste de bal in het doel kregen. Snel daarna maakten wij 1-1. Hoewel wij duidelijk sterker waren, lukte het niet meer om te scoren. Uiteindelijk moest de beslissing vallen door middel van shoot outs. Het was bloedstollend! Na de serie van vijf shoot outs stond het 3-3. Op zo’n moment gaat het om de golden goal. Wij scoorden, zij….. niet! Wieger Brinkman, Thijs Bron, Max Cortenbach, Jente van Deursen, Tim van Dorp, Tim Lenselink, Murk de Roos, Roel Schalij, Paul Schellekens, Wybe Segeren, Koen Stielstra, Chris Taberima, Maurits vd Tas, Lars van Vliet en Ivo Vrijbergen: gefeliciteerd met deze eerste plaats.

Op vrijdag 25 april worden we verwacht in Amsterdam voor de landelijke finale.

Tags

AdelbertHockeyWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top