Blauw-Zwart blijft overeind tegen harde tegenstander

15 september 20142 minute read

Wassenaar – Voor de wedstrijd tegen K.S.D. Marine, een voor Blauw-Zwart nog onbekende tegenstander, bracht trainer Jos v.d.Helm de volgende spelers in het veld: Mike Zonneveld, Tom v.d.IJssel, Niki van Rijn, Lars Leget, Nick Laponder, Guy van Vliet, Dario Ditmar, Ferdi de la Rie, Adrian Kozel, Brian v.d. Barselaar en Kim Theil. Dus wederom veel jonkies in de basis.

Het team van UTS Abbink Verhuizingen en UTS Van der Geest Logistiek moest in het begin even wennen aan het stormachtige, harde voetbal van K.S.D.Marine, dat vóór de rust al drie keer geel kreeg, waarvan 1 dubbel geel en dus rood. Wèl scoorden zij al na 8 minuten 1-0. In de 30e minuut volgde een aanslag op Dario Ditmar die het nog wel even probeerde, maar toch vervangen moest worden door Stuart Hooymans. Deze nam in de 40e minuut een corner die door Kim Theil schitterend werd ingekopt: 1-1. Tot de pauze kwam er geen verandering in deze stand.

Na de rust bleek hoe moeilijk het soms is om tegen 10 man te spelen. Gelukkig was het Brian van de Barselaar die goed meekwam en beheerst 1-2 maakte. Lars Leget werd erg hard aangepakt en moest vervangen worden door Sammy Ruigrok. In de 72e minuut scoorde K.S.D. 2-2 na een corner, maar de formatie van UTS Abbink Verhuizingen & UTS Van der Geest Logistiek gaf niet op en het was wéér Brian v.d. Barselaar die een fout in de achterhoede bekwaam afstrafte en 2-3 maakte.

Drie dure punten gingen mee terug naar Wassenaar en gezien het vertoonde spel en vechtlust is er alle reden voor optimisme voor de verdere competitie.